MUĞLA REKOR İHRACAT

MUĞLA REKOR İHRACAT
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile mayıs ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. 69,9 milyon dolar ihracat yapan Muğla tarihinin aylık ihracat rekorunu kırarken, Ege Bölgesi illeri sıralamasında...

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile mayıs ayı dış ticaret rakamlarını açıkladı. 69,9 milyon dolar ihracat yapan Muğla tarihinin aylık ihracat rekorunu kırarken, Ege Bölgesi illeri sıralamasında da dördüncü sıranın sahibi oldu.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıkladığı mayıs ayı dış ticaret rakamlarına göre Mayıs ayı Muğla açısından yeni bir rekor ayı oldu.

Muğla mayıs ayında 69,9 milyon dolar ihracat yaparak tarihinin aylık ihracat rekorunu kırdı.

Muğla, Ege Bölgesi illeri sıralamasında da dördüncü sıranın sahibi oldu.

PANDEMİYE RAĞMEN BAŞARI GURURLANDIRDI

Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer gazetemize yaptığı açıklamada özellikle pandemi döneminde böyle bir başarının sağlanmasının kendilerini gururlandırdığı ifade etti. Başkan Reşit Özer, “Milas’ta MİTSO üyesi olan Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim, İhracat ve İthalat A.Ş ve Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat, İthalat ve Ticaret A.Ş. Türkiye'nin ilk 500 firması içinde yer almayı başardı. Tabiki Muğla’nın gururu oldular. Heleki pandemi döneminde böyle bir başarı sağlanması bizi gururlandırdı. Gümüşdoğa Su Ürünleri Üretim, İhracat ve İthalat A.Ş, 2020'nin kamu / özel sektör genel sıralamasında 98'inci sıraya, özel sektör sıralamasında ise 91'inci sıraya yükselmeyi başardı. Kılıç Deniz Ürünleri Üretimi İhracat, İthalat ve Ticaret A.Ş. ise 2020'nin kamu/ özel sektör genel sıralamasında 119'uncu, özel sektör sıralamasında ise 111'inci sırada yer almayı başardı” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 550 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.