Muğla, Samsun Arası Mektup Arkadaşlığı

Muğla, Samsun Arası Mektup Arkadaşlığı
SİNEM KORKMAZ- Ula Kızılyaka İlkokulu’ndan anlamlı etkinlik. Muğla’nın Ula İlçesi’nde Ula Kızılyaka İlkokulunda öğretmenlik yapan Ebru Mavi ve...

SİNEM KORKMAZ- Ula Kızılyaka İlkokulu’ndan anlamlı etkinlik. Muğla’nın Ula İlçesi’nde Ula Kızılyaka İlkokulunda öğretmenlik yapan Ebru Mavi ve okul müdürü Ali Madan, okulları 2- A sınıfı  ile Samsun’un İlkadım İlçesi Derecik İlkokulu arasında mektuplardan bir gönül köprüsü oluşturdu.  Birbirlerini hiç görmeyen Muğla ve Samsun’da okuyan öğrenciler mektuplar sayesinde arkadaş oldu.

Ula Kızılyaka İlkokulu’nda sınıf öğretmenli yapan Ebru Mavi öğrenciler arasında bir kültürel bağ oluşturmak istediklerini ve çocukları teknoloji bağımlılığında uzaklaştırmak için böyle bir projeye dahil olduklarını belirtti.

 “Çocukların Sağlıklı İletişim Kurmasını Sağlamak İstiyoruz”

Çocukların mektup arkadaşı edinip duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etmelerini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Ebru Mavi; “ Geçen senenin 2. Dönemi başladık mektup arkadaşlığına. Derecik ilkokulunun başlattığı bir proje bu. Bizde dâhil olduk. Şuan çocuklarımız 2. Sınıf. Birbirlerine mektup ve hediyeler gönderiyorlar. Çocuklarımız çok mutlu ve heyecanlı. Velilerimiz de çok memnun bu durumdan. Çocukların sosyal projeler içinde olmalarını seviyorlar. Okul müdürümüz de bu tür etkinliklere olumlu bakıyor. Kendisi bize çok destek oldu. Çocukların sağlıklı iletişim kurmasını sağlamak istiyoruz. Şuan her şey elektronik ortamda. Çocukların yazarak ve yüz yüze olarak iletişini kuvvetlendirmek istiyoruz. Çocuklara katkılı olduğunu düşünüyorum. Mektup yazmaya çok hevesliler. Zarflar gelince hemen mektupların başına geçip kendi mektuplarını sormaya başlıyorlar. Bizim için çok verimli bir proje oldu.” dedi.

Bu projenin öğrencilerin sosyalleşmesini sağladığını vurgulayan Ula Kızılyaka İlkokul Müdürü Ali Madan; “Samsun Derecik İlkokulu ile Muğla Ula Kızılyaka İlkokulu 2/A Sınıfı Öğrencileri arasında mektuplaşma yoluyla bilgi paylaşımı yapılması ve böylece öğrencilerin anlatım becerilerinin geliştirmelerinde karşılıklı bağ kurulması iki öğretmen tarafından proje kapsamına alınmıştır. Öğrencilerin; Anlama, anlatım, duygu ve düşüncelerini yazılı ve sözlü anlatmaları, dil becerileri, empati kurmaları, mektup kültürünü yaşatmaları, arkadaş edinme, farklı kişiler tanıma, yazma becerilerini geliştirme, duygularını ifade etme ve düşüncelerini aktarma, okul kültürüne pozitif katkı sağlama hareket katma gibi güzel kazanımları içeren bu proje gerçekten öğrencilerimizin sosyalleşmesini sağlamaktadır. Günümüz teknolojisinden yararlanırken pozitif yararlanmadan çok negatif durumların daha baskın olduğunu görüyoruz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için bu ve benzeri projeleri çoğaltmamız gerektiği düşüncesindeyim. Ben her iki tarafın öğretmenlerini ve öğrencilerini tebrik ediyorum. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 1653 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.