Muğla şehir içi ulaşım ücretlerinde yeni fiyat tarifesi!

Muğla şehir içi ulaşım ücretlerinde yeni fiyat tarifesi!
 MUHABİR
Muğla Kamyoncu, Otomobilci ve Şoförler Odası Başkanı Arif Özer, Muğla'da otobüs ve taksi ücretlerine yapılan yeni fiyat tarifesini açıkladı.

Muğla'da 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın katılımıyla UKOME toplantısı yapıldı.

Toplantıda alınan kararlar doğrultusunda, toplu taşıma ücreti 0-10 KM arasında 23 TL, indirimli yolcu ücreti ise 12.5 TL olarak belirlenmiştir.

Taksimetre ücretleri ise Açılış 83 TL, KM başı 33.5 TL ve en kısa mesafe 150 TL olarak şekilde düzenlenmiştir.

Üniversite öğrencilerinin kampüs hattında ödeyeceği toplu taşıma ücreti ise 1 TL olarak karara bağlanmıştır.

Arif Özer, yapılan fiyat düzenlemelerin oy çokluğuyla karara bağlandığı belirterek, "Başta her geçen gün artan maliyetlerden birisi olan akaryakıt olmak üzere, amortisman giderlerimiz, trafik/kasko sigorta primlerimiz gibi birçok kalemde gelen artışlar sebebiyle geçimini taşımacılıktan sağlayan esnaflarımız mesleklerini devam etme noktasında yaşadığı sıkıntılar Kurul Toplantısında dile getirildBaşta her geçen gün artan maliyetlerden birisi olan akaryakıt olmak üzere, amortisman giderlerimiz, trafik/kasko sigorta primlerimiz gibi birçok kalemde gelen artışlar sebebiyle geçimini taşımacılıktan sağlayan esnaflarımız mesleklerini devam etme noktasında yaşadığı sıkıntılar Kurul Toplantısında dile getirildi. Ancak daha önce de Kurul Toplantısında yaşadığımız toplu taşıma ücret tarifelerine yapılacak fiyat artışlarına Bakanlık ve İl Müdürlükleri temsilcilerimiz red oyu kullanarak oy çokluğu ile tarifelerin güncellendiğini üzülerek belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyemizin “Sosyal Projeler” kapsamında başlatmış olduğu Kampüs Ring Hattının 1 TL olmasına da karşı çıkan bu tutum, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz açısından üzüntü verici bir tavır olmuştur.i. Ancak daha önce de Kurul Toplantısında yaşadığımız toplu taşıma ücret tarifelerine yapılacak fiyat artışlarına Bakanlık ve İl Müdürlükleri temsilcilerimiz red oyu kullanarak oy çokluğu ile tarifelerin güncellendiğini üzülerek belirtmek isterim. Büyükşehir Belediyemizin “Sosyal Projeler” kapsamında başlatmış olduğu Kampüs Ring Hattının 1 TL olmasına da karşı çıkan bu tutum, geleceğimizin teminatı öğrencilerimiz açısından üzüntü verici bir tavır olmuştur." diye konuştu.

Yeni fiyat tariflerini açıklayan Özer, "Toplu Taşıma tarifelerinde iyileştirme ile 0-10 Km: 23 TL ve İndirimli:12,5 TL olarak belirlenmiş ve bunun yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediyemiz tarafından Üniversite Öğrencilerinin Kampüs Hattında 1 TL gibi bir ücretle taşınmasına yönelik düzenleme de hayata geçirilmiştir.

-Taksimetre Ücret Tarifelerimizin düzenlemesinde uzun zamandır esnafımız tarafında kaldırılması talep edilen Kademeli Taksimetre uygulamasına son verilmiş, tarifenin kaldırılması ile birlikte Açılış:83 TL, Kilometre: 33,5 TL ve En Kısa Mesafe:150 TL olacak şekilde yeni Taksimetre ücreti belirlenmiştir.

-Okulların çok kısa bir süre içerisinde kapanacak olması sebebiyle Okul Servis Ücretlerine ilişkin düzenleme Ağustos Ayı içerisinde düzenlenmesi karara bağlanmış, bu sürecinde yakından takipçisi olacağımı esnaf arkadaşlarıma belirtmek isterim.

Toplu Taşıma tarifeleri dışında havalimanında çalışan taksilerimize 1+6 koltuk kapasiteli araçlar ile çalışma imkanı sağlanması, Özel Toplu Taşıma Aracı olarak sisteme dahil olacak araç yaşı sınırının 10 yaşa çıkartılması, 2014 öncesinde boşta bulunan plakaların yeniden değerlendirilmesi amacıyla 31.12.2024 tarihine kadar başvuru süresi verilmesi, 2014 sonrası 180 gün bekleme süresini geçiren S,T,TM ve BB plakaların 31.12.2024 tarihine kadar başvuru yapabilmeleri ve ÖTTA dönüşüm oranlarının revize edilmesi gibi düzenlemeler de yapılan UKOME Toplantısında karara bağlanmıştır." ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.