Muğla Şehitler Anıtı çevre bakımı bekliyor

Muğla Şehitler Anıtı çevre bakımı bekliyor
Menteşe Atatürk Bulvarı ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği kavşakta bulunan Muğla Şehitler Anıtı’ndaki çevre bakımı ve temizlik çalışmasındaki...

Menteşe Atatürk Bulvarı ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği kavşakta bulunan Muğla Şehitler Anıtı’ndaki çevre bakımı ve temizlik çalışmasındaki eksiklikler vatandaşların tepkisini çekiyor.

Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’deki Atatürk Bulvarı ile Abdi İpekçi Caddesi’nin kesiştiği kavşakta bulunan Muğla Şehitler Anıtı’ndaki çevre bakımı ve temizlik çalışmasındaki eksiklikler vatandaşların tepkisini çekiyor.

Bir süredir çevre temizliği ve bakım yapılmadığı gözlenen anıtın etrafındaki çiçeklikler ile duvar diplerinde büyüyen yabani bitkileri gören vatandaşlar, ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimiz adına yapılan anıtın bakımının ihmal edilmemesi gerektiğini belirtiyorlar.

Vatandaşlar, 18 Mart 2007’de Çanakkale Zaferinin yıldönümünde açılan anıtın arka kısmına atılan pet ve cam şişelerle, rüzgarın getirip, biriktirdiği kuru ot yığınları ve çöplerin bir an önce temizlenmesini istiyor.

Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Birinci Dünya Savaşı, Kurtuluş Savaşı, Kore Savaşı ve Kıbrıs Harekatı’nda şehit olan askerlerimizi anıp, saygı sunmak adına yapılan Muğla Şehitler Anıtı’nın çevre bakımı ve temizliğinin ihmal edilmeden, sürekli yapılması gerektiğini söyleyen vatandaşlar, “Büyükşehir Belediyesi’ne ait görevliler, sık sık anıtın karşı tarafındaki refüjde bakım yapıp, buradaki çiçek, ağaç ve çimlerin güzel görünmesini sağlıyorlar. Şehitler Anıtı’nın çevre bakımı için de aynı özenin gösterilmesini bekliyoruz. Çiçeklikleri yabani bitki kaplamış, çevresi boş şişe ve kuru otlarla dolu” dediler.

Bu haber toplam 1742 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.