Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde TÜBİTAK Desteğiyle Doğa Bilim Kampı Gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde TÜBİTAK Desteğiyle Doğa Bilim Kampı Gerçekleştirildi
2019 yılı ‘TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında hayata geçirilen ‘MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa...

2019 yılı ‘TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’ kapsamında hayata geçirilen ‘MUBEM & BİLSEM: STEM Temelli Doğa Bilim Kampı II’ projesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Bilim Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUBEM) ve Muğla Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) işbirliği ile gerçekleştirildi.

Hedef kitlesini Bilim ve Sanat Merkezlerine (BİLSEM) devam eden özel yetenekli ortaokul 6. sınıf ve 7. sınıf öğrencileri oluşturan proje kapsamında Türkiye’nin 16 farklı şehrinden 30 Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi kampa katıldı. Projede katılımcılar, arkeolojiden astronomiye, malzeme mühendisliğinden nanoteknolojiye kadar pek çok disiplinde uzman eğitmenler eşliğinde Akyaka’da ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi bünyesinde yer alan farklı birimlerde bilim insanları ile birebir etkileşim içerisinde bilimsel çalışmaları deneyimleme şansı yakaladılar.

Projenin yürütücülüğünü üstlenen Eğitim Fakültesi Öğretim Elemanı Arş. Gör. Dr. Hasan Zühtü Okulu; projenin temel hedefi öğrencilerin STEM-FeteMM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) eğitimi çerçevesinde, bilime bütünsel bakış açısı ile merak ve bilimsel sorgulamayı kullanarak bilimsel bilgileri inovatif ürünlere dönüştürmeleri olduğunu ifade etti. Ayrıca projede, MUBEM müdürü Prof. Dr. Ayşe Oğuz Ünver, MUBEM Müdür Yardımcısı Arş. Gör. Dr. Sertaç Arabacıoğlu ve Muğla BİLSEM Müdürü Bekir Cevizci uzman olarak yer aldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek proje kapsamında gerçekleştirilen Mulaj Müzesi etkinliğine katılarak öğrencilerle yakından ilgilendi. Rektör Çiçek; “Son birkaç yıl içerisinde Türkiye'deki eğitim sisteminin ciddi bir revizyon içerisine girdiğini görüyoruz. Bu revizyonun gerçekleşmesindeki başat faktör, günümüzde yeni nesil öğrencilerin dikkat, algı ve öğrenme becerilerinin bir önceki jenerasyondan çok daha farklı oluşudur. Yapay zeka, kodlama ve yenilikçi teknoloji girişimlerinin gelecek yüzyıla hakim olacağı öngörüsü ile bizler de öğretmen adaylarımızı yeni dünya ve Z kuşağı olarak adlandırdığımız öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde yetiştiriyoruz. Robotik kodlama sertifika programları, eğitimde gelecek vizyonuçalıştayları ile bu konuda çok önemli bir ivme yakaladık. İşte bugün TÜBİTAK'ın desteğiyle gerçekleşen Doğa Bilim Kampı ile öğrencilerimizin farklı bir perspektifle bilimsel sorgulama yapmaları sağlanarak edindikleri bilgileri yenilikçi ürünlere dönüştürmeleri hedefleniyor. Ben ülkemiz geleceği adına bu projenin tüm paydaşlarına teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte bu ve benzer projelere sürekli olarak destek vererek faaliyete geçireceğiz” dedi.

Bu haber toplam 2139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.