Muğla Tabip Odası reddedilen yasayı eleştirdi

Muğla Tabip Odası reddedilen yasayı eleştirdi
Muğla Tabip Odası yönetim kurulu, Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin gündeme alınmasını reddeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)  ve Milliyetçi Hareket...

Muğla Tabip Odası yönetim kurulu, Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin gündeme alınmasını reddeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)  ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerine tepki gösterdi.

Neval Çolak

Muğla Tabip Odası  yönetim kurulu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Dr. Ali Şeker’in 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdiği yasa teklifinin gündeme alınmasına, Adalet Kalkınma Partisi (AKP)  ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekillerinin oylarıyla reddedilmesini eleştirdi.

Haftalardır COVİD-19 pandemisine karşı mücadele ettiklerini vurgulayan Muğla Tabip Odası yönetim kurulu Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin gündeme alınmasının reddini şu sözlerle eleştirdi: “Acillerde, servislerde, laboratuvarlarda, yoğun bakımlarda, bütün eksiklere, bütün tehlikelere, bütün risklere rağmen, kaybettiğimiz meslektaşlarımızın acılarını yüreklerimize gömerek, sağlığımızı, hayatımızı tehlikeye atarak mücadele ediyoruz. Bu süreçte “kendimiz için” tek bir şey istedik, yıllardır en büyük sorunumuz, Sağlıkta Şiddet Yasası’nın çıkarılması. CHP Milletvekili Dr. Ali Şeker’in 7 Nisan Dünya Sağlık Günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdiği yasa teklifinin gündeme alınması AKP-MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Söyleyecek sözümüz çok. Fakat fazla söze gerek yok. Üç hafta önce kürsüden, balkondan alkışlayıp, dün Sağlıkta Şiddet Yasa Teklifi’nin gündeme alınmasını reddedenleri, bu ülkenin bütün hekimlerine, bütün sağlıkçılarına havale ediyoruz. Biz gene işimizin başında, hastalarımızın yanındayız. Ancak zannedilmesin ki vazgeçeceğiz. Bu yasa çıkana kadar peşini bırakmayacağız.”

Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.