Muğla Tabip Odası: “Sağlıkta şiddet yasası etkisizdir”

Muğla Tabip Odası:  “Sağlıkta şiddet yasası etkisizdir”
Muğla Tabip Odası, 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’yle ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada meclisten geçen sağlıkta şiddet yasasının etkisiz ve talepleri karşılamadığı vurgulandı.Beritan...

Muğla Tabip Odası, 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’yle ilgili basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada meclisten geçen sağlıkta şiddet yasasının etkisiz ve talepleri karşılamadığı vurgulandı.

Beritan Yücel

Muğla Tabip Odası, 17 Nisan Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü’yle ilgili yaptığı basın açıklamasında sağlıkta artan baskı ve şiddete karşı mücadelenin devam ettiğini ifade etti.

17 Nisan 2012 yılında bir hasta yakınının saldırısı nedeniyle Dr. Ersin Arslan’ın yaşamını yitirmişti. Türk Tabipleri Birliği (TTB) tarafından 17 Nisan günü Sağlıkta Şiddete Karşı Mücadele Günü ilan edilmişti.

Muğla Tabip Odası, Covid-19 sürecinin yönetilememesinin sağlık alanını şiddet de dahil olmak üzere daha da kötüleştirdiğini dile getirdi. Muğla Tabip Odası, “Covid-19 sürecinin yönetilememesi, salgın yerine algı yönetilmesi ise sağlık alanının durumunu şiddet de dahil olmak üzere daha da kötüleştirdi. Geldiğimiz noktada meslektaşlarımızı hem pandemi koşulları hem de giderek artan şiddet ortamında kaybediyoruz ve artık hiçbir arkadaşımızı kaybetmeye tahammülümüz kalmadığını açıkça söylüyoruz. Sadece fiziksel şiddet değil, psikolojik şiddet, sözel şiddet artarak devam etmektedir. Daha birkaç gün önce Osmaniye'de bir kamu görevlisinin, bir cumhuriyet savcısının, kurallara uymadan keyfi taleplerini yerine getirmediği için bir meslektaşımızın ters kelepçeyle gözaltına alınmak istenmesi, karakola ifadeye götürülmesi, her gün yaşadığımız şiddetin sadece bir örneğidir. Kamu gücünü kişisel hırsları için hoyratça kullanan ve suç işleyen Cumhuriyet savcısını kınıyor ve şiddete uğrayan meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz” dedi.

“ŞİDDETE HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKIYORUZ”

Şiddet ortamınına daha fazla sağlık çalışanının feda edilmemesi için daha etkin sağlıkta şiddet yasasına ihtiyaç olduğunu belirten Muğla Tabip Odası, “Meclisten geçen sağlıkta şiddet yasası etkisizdir ve taleplerimizi karşılamamaktadır. Her türlü şiddete maruz kalan meslektaşlarımız ve tüm sağlık çalışanlarının can güvenliğini korumak amacıyla oluşturulacak yasanın tarafı olduğumuzu ve yasa yapım sürecinde taleplerimizin alınması gerektiğini açıkça belirtmekteyiz. Buna rağmen ülkeyi yönetme iddiasında bulunanlar, talep ve önerilerimizi dinlemekten kaçınmaktadır. Bu bağlamda Covid-19 sürecinde sağlık emekçilerine dönük daha da yoğunlaşan, kanıksanan ve meşrulaştırılan fiziksel, sözel ve psikolojik şiddete hep birlikte ve en gür sesimizle karşı çıktığımızı belirtiyoruz. Dr. Ersin Arslan şahsında kaybettiğimiz arkadaşlarımızı saygı ve minnetle andığımız bu günde iktidarı, sağlıkta şiddeti kışkırtacak, koruyacak söylem ve politikalardan vazgeçmeye ve etkin bir sağlıkta şiddet yasası çıkarmak için TTB’nin talep ve önerilerini dinlemeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.