Muğla Taekwondo’su Kahvaltılı Çalıştay Düzenledi

Muğla Taekwondo’su Kahvaltılı Çalıştay Düzenledi
Türkiye Taekwondo Federasyonu Muğla İl Temsilciliği tarafından Kahvaltılı Çalıştay düzenlendi.İl Temsilcisi Uğur Göktaş’ın başkanlığında düzenlenen...

Türkiye Taekwondo Federasyonu Muğla İl Temsilciliği tarafından Kahvaltılı Çalıştay düzenlendi.

İl Temsilcisi Uğur Göktaş’ın başkanlığında düzenlenen çalıştay öncesindeki kahvaltıya Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Yurt Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Tosun, Menteşe, Ula,  Yatağan, Kavaklıdere, Milas, Bodrum, Marmaris, Ortaca, Köyceğiz, Datça ilçelerinden Taekwondo Hakemleri ve Antrenörleri katıldı. Ayrıca Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Metin Şahin’de telefon bağlantısı ile katılımcılara konuşma yaptı, İl Müdürü İlman ile de görüştü.

2018-2019 sezonunun değerlendirildiği ve ilerleyen süreçlerde yapılması gerekenler, projeler, çalışmalar, faaliyetlerin belirlendiği, yeni ve dikkat edilmesi gereken kurallar üzerinde durulduğu, Muğla Taekwondo’sunun gelişmesine yönelik kararların alındığı çalıştay akşam saatlerinde sona erdi.

Muğla Taekwondo’su Kahvaltılı Çalıştay Düzenledi

Kahvaltıda konuşan İl Müdürü İlman: “Devletimiz her anlamda olduğu gibi bu anlamda da çok büyük destekler sağlıyor, sporcularımızın en iyi şekilde hazırlanmaları için tesislerimizi ve tüm imkanlarımızı onlara sunuyoruz.  Gençlerimizi tüm bağımlılıklardan uzak tutabilmek, tabi teknoloji bağımlılığı da bunlardan biri, böyle olumsuzluklara karşı çocuklarımıza - gençlerimize başarı örneklerini sunarak spora teşvik edebilmeli, bu anlamda organize olarak çalışabilmek adına büyük bir çaba harcıyoruz. Tesislerimizin standart ve kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımız var. Her bireyimize eşit şekilde yaklaşmak en temel görevimiz. Tüm il temsilcilerimizi seviyoruz çalışmalarını beğeniyoruz fakat içlerinden bazıları da yaptıkları çalışmalarla birlik beraberlik duygusunu ortaya koymaları ve ilettikleri pozitif enerjiyle bize ayrı bir heyecan veriyor. Bu hocalarımızın başında da Uğur Hocamız geliyor. Hakikaten gerek çalışmaları, gerek sağlamış olduğu birlik beraberlik ortamı, gerek pozitif enerjisiyle. Sağolsun bize geldiğinde, net bir şekilde konuları dile getiriyor. İnşallah Antrenör kursları, hakem kursları, şampiyonalar gibi organizasyonlarla taekwondonun gelişmesi için elimizden geleni yapmaya çalışacağız.” dedi.

Telefon bağlantısıyla seslenen Türkiye Taekwondo Federasyonu Başkanı Prof.Dr. Metin Şahin ise: “İl müdürümüzle bir araya geldiğimizde; Muğla için çevresi için yapılabilecek ne varsa bu noktada hep beraber, elele bir şeyler yapalım. Uğur Hoca güzel şeylere imza atıyor, sağolsun bu anlamda güzel işler yapıyor, hep birlik beraberlik içinde hem Muğla’nın hem de Türkiye’nin, Ülkemizin tanıtımı noktasında… Her zaman söylerim ‘Dereler ırmaklara, ırmaklar göllere, göller denizlere, denizler okyanuslara açılır’. Biz bir olduğumuz sürece yapamayacağımız hiçbir şey yok Allah’ın izniyle… İşte başarılar bunu gösteriyor. Türkiye’nin yolu açık, Türkiye’nin önü açık, Türkiye 2 milyarlık nüfusu olan Çin gibi bir ülkenin önüne geçip daha fazla kota alabiliyor hem para taekwondo hem de taekwondoda, bu bütün arkadaşlarımızın, birlik beraberlik içerisinde disiplinli çalışmasından kaynaklanan bir üründür.” Şeklinde konuştu.

Kahvaltıdan sonraki çalıştayda, yıllık faaliyet programları oluşturuldu, taekwondonun hem “kyorugi” hem de “poomsae” kategorileri üzerine çalışmalar planlandı, antrenman içeriklerindeki güncellemelerden eğitim psikolojisine varıncaya kadar birçok konu ele alındı. Yaşanan sıkıntıların aşılmasına yönelik istişareler yapıldı, dilek ve temennilerin ardından alınan kararlar imza altına alındı.

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.