Muğla TEK Koleji Farkındalık Yarattı

Muğla TEK Koleji Farkındalık Yarattı
Neval ÇOLAK- Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji-Ortaokul öğrencileri düzenledikleri kermesle farkındalık yarattı. Engelliler yararına geleneksel olarak...

Neval ÇOLAK- Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji-Ortaokul öğrencileri düzenledikleri kermesle farkındalık yarattı. Engelliler yararına geleneksel olarak her yıl düzenlenen kermesin dördüncüsü gerçekleşti.

Muğla TEK Koleji Farkındalık Yarattı

Öğrencilerle bir araya gelen engelli bireyler, öğrencilerle birlikte satış yaparak müzik eşliğinde eğlendi.

Her zaman engelli bireylerin yanında olduklarını ve bu beraberliklerinin gönülden olduğunu dile getiren Muğla Teknoloji ve Kültür Okulları Genel Müdürü Celalettin Demirel; “Her sene bunu geleneksel olarak yapmayı planlayarak başladık ve çok şükür yapıyoruz. Bugün burada dördüncüsünü yapmak için bir araya geldik. Sosyal farkındalıklara çok duyarlı okuluz. Bu konuda gerek öğrenci velilerimizden gerek öğretmenlerimizden çok büyük destek alıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler günü sadece bir gün olmamalı. Aslında bakarsanız yıl boyunca 3 Aralık hep anılmalı, hep kutlanmalı. Geçen sene, Emine başkanım bizi ziyaret ettiğinde “engelsizler hoş geldiniz dedik ve engel biziz sizin önünüzde” dedik. Gerçekten bu konuda toplumun yapması gereken çok şey var. Bunları gerçekleştirmek, bunların gerçekleştiğini görmek bizi çok ziyadesiyle mutlu edecek. Bugünde ortaokulumuz müdürümüzün yardımlarıyla kermes hazırlandı. İlkokul öğrencilerimiz ve lise öğrencilerimizde bu kermese katkı sağladılar. Elde edilen geliri olduğu gibi biz Muğla Engelliler Derneği’ne bağışlayacağız. Denizde bir damla. Bizim yüreğimizden kopup gelen şeyler. Herkes çok heyecanlı, yardımcı olmak çok güzel, engelsizlerle bir arada olmak bizi çok mutlu etti. Tanıdılar bizi, sarıldılar bize. Yürekten karşılıklı bir güven akışı, sevgi akışı oldu. Buda bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Her zaman onların yanındayız ve bu beraberliğimiz gönülden.” şeklinde konuştu.

Önemli olan öğrencilerimizde bu duyarlılığı, bu farkındalığı yaratmak diyen Muğla Teknoloji ve Kültür Koleji-Ortaokul Müdürü Şevkiye Ünlüsoy Korkut; “Emine Hanım her zaman diyor ki, bizim maddi yardımdan çok her zaman birlikteliğe, beraberliğe ihtiyacımız var. Biz de bunun üzerinde duruyoruz. Sadece bu şekilde kermesten elde ettiğimiz maddi gelirle katkı sağlamanın dışında biz öğrencilerimizle engelsiz bireylerimizi bir araya getirmeye çalışıyoruz. Biz birlikte güzel vakit geçirmeye çalışıyoruz. Emine Hanım bize çok destek oluyor, bizde ona çok destek olmaya çalışıyoruz. Önemli olan öğrencilerimizde bu duyarlılığı, bu farkındalığı yaratmak.” dedi.

Bu haber toplam 1688 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.