Muğla Teknopark girişimcileri bekliyor

Muğla Teknopark girişimcileri bekliyor
Bodrum Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde, 1 Temmuz Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda, Muğla Teknopark Genel Müdürü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğr....

Bodrum Ticaret Odası Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan yönetiminde, 1 Temmuz Perşembe günü gerçekleşti. Toplantıda, Muğla Teknopark Genel Müdürü, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Barış Ethem Süzek, Teknopark’ın işleyişi hakkında Meclis Üyelerine bilgi verdi.

Dr. Süzek, Muğla Teknopark’ın cazibe merkezi olması için bir dizi çalışma yapmakta olduklarını açıklayarak Ar-Ge ve girişimcilik anlamında bölgenin teknoloji üssü olma hedefini sürdürdüklerini açıkladı. Muğla Teknopark A.Ş.’nin girişimcilerin ürünlerini geliştirmeleri için gerekli alt yapı ve hizmetleri sağladığına değinen Süzek, katma değeri yüksek ürünler geliştirilmesini sağlayarak, sürdürülebilir kalkınmaya fayda sağladıklarını vurguladı. Süzek, Ar-Ge, yazılım ve tasarım faaliyetleri kapsamında geliştirilen ürün satışlarından elde edilen kazançlarda gelir/kurumlar vergisinden muafiyet olduğunun altını çizerek şunları kaydetti: “Teknoparkların avantajları arasında SGK işveren prim desteği, damga vergisi istisnaları, kullanılacak ithal ürünler için gümrük vergisi muafiyeti ve yazılıma dayalı ürün ve hizmetlerde KDV istisnası gibi avantajlar bulunmakta. Girişimcilerimiz bu avantajlardan yararlanarak fikirlerini projeye dönüştürebilir, katma değeri yüksek ürünler yaratabilirler.”

Meclis Başkanı İlhan Ersan verdiği bilgilerden ötürü Muğla Teknopark Genel Müdürü Dr. Barış Ethem Süzek’e teşekkür ederek, kendisine görevinde başarılar diledi. Aynı zamanda Muğla Teknopark Yönetim Kurulu Üyeliği görevini de sürdürmekte olan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, Teknopark’ın bölgedeki girişimciler için önemli bir fırsat olduğunun altını çizerek bu kapsamda ilçelerde açılacak kuluçka merkezlerinin de önemine değindi. Konuşmaların ardından meclis üyelerini sorularını yanıtlayan Süzek, BODTO Yöneticilerine Meclis Toplantısına davetlerinden ötürü teşekkürlerini sundu.

Toplantıda Haziran Ayı Faaliyetleri BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından okundu. 11 Haziran Cuma günü Marmaris Ticaret Odası ev sahipliğinde, Muğla Odaları ve Borsası Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları Ortak İstişare Toplantısı’nda bir araya geldiklerini belirten Başkan Kocadon, toplantı öncesinde Marmaris’te bulunan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan ile görüşerek il genelinde faaliyet gösteren tüm sektörlerden gelen talepleri Bakan Yardımcısı’na aktardıklarını açıkladı. Başkan Kocadon önemli kurum ve kuruluşlara yapılan ziyaretlerin de sürdüğünü belirttiği konuşmasında şunları kaydetti: “29 Haziran Salı günü Meclis Başkanımız İlhan Ersan ile birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Mete Durukan’ı makamında ziyaret ettik. 16 Haziran günü Ortakent Beldesinde çıkan çatışma sonucunda hayatını kaybeden Şehit Ercan Yangöz için taziyede bulunarak, Bodrum’un huzurunu bozan bu vahim olay karşısındaki üzüntülerimizi dile getirdik.”. Haziran ayı içerisinde gerçekleşen BODER seçimlerine de değinen Başkan Kocadon, “23 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirilen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) seçiminde, Bodrum Ticaret Odası 5 No’lu Konaklama Sektörü Komite Başkanı Ömer Faruk Dengiz, Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilmiştir. Kendisini tebrik ediyoruz.”

Bu haber toplam 412 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.