Muğla Turizm Platformu kuruldu

Muğla Turizm Platformu kuruldu
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Turizm Araştırma ve Strateji Platformu'nun kurulduğunu açıkladı. Platformun koordinatörlüğünü Cumhur Güven Taşbaşı yürütecek, Başkanlığını ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yapacak.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı öncülüğünde Turizm Araştırma ve Strateji Platformu'nun kuruldu. Muğla’nın turizmle ilgili problemleri ve avantajlarının konuşulacağı platformda, birçok sektörden temsilcilerde yer alacak.

Platformun koordinatörlüğünü Cumhur Güven Taşbaşı yürütecek, Başkanlığını ise Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yapacak.

Başkanlık Makamında yapılan basın toplantısında Başkan Aras, Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Platformuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bugün başkanlığımızda Muğla’daki Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Bölge Başkanlarımızı ağırlıyoruz. Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi önceki dönem Turizm Tanıtma Genel Müdürümüz ve Vali Yardımcımız Cumhur Güven Taşbaşı’da aramızda. Muğla’mızın turizmle ilgili problemlerini ve avantajlarını konuşuyoruz. Bizler göreve geldikten itibaren çalışmalarımıza başlamıştık ve bu çalışmalar doğrultusunda Muğla’da bir turizm platformu kurmayı planladık. Turizm platformu İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de hayata geçirilen bir projedir. Burada da bir turizm platformu oluşturacağız. Platform demişken sektör temsilcilerinden, oda temsilcilerinde turizm profesörlerinden STK’lardan oluşacak.

Bir danışma kolu olarak da tabii ki görev yapacak, aynı zamanda orada tespit edilen bütün hususlar yine yerel yönetimi ilgilendiriyorsa yerel yönetimi eğer merkezi hükümeti ilgilendiriyorsa merkezi hükümeti ve ilgili bütün inisiyatifleri yine harekete geçirecek şekilde görev yapacak bir platform olacak. Platformun koordinatörlüğünü Sayın Cumhur Güven Taşbaşı yürütecek ben de platformunun doğal olarak başkanlığını yapacağım. Bunun için biz bu platformumuzda Muğla’nın turizmine katkı yapacak bütün paydaşları aramızda görmek istiyoruz ve ben Türkiye Seyahat Acenteleri Birliğini Bölge Başkanlarına da ziyaret için çok çok teşekkür ediyorum. Kaybedecek zamanımız yok. Bir an önce çalışmaya başlamamız lazım. Bunun içinde dediğim gibi çok yakın zamanda platformunuzu oluşturacağız, paydaşlarımızı belirleyeceğiz ve harekete geçeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 123 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.