Muğla Ülkü Ocakları'ndan Aşure Etkinliği

Muğla Ülkü Ocakları'ndan Aşure Etkinliği
Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ve Yönetimi Menteşe'nin Kötekli Mahallesi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi.Aşure...

Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel ve Yönetimi Menteşe'nin Kötekli Mahallesi’nde Muharrem Ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenledi.

Aşure etkinliğine MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selim Bağcıoğlu, Türkav İl Başkanı Önder Özgür Süzgün, Ülkü Ocakları yönetimi, partililer ve vatandaşlar katıldı.

Muğla Ülkü Ocakları'ndan Aşure Etkinliği

Aşure etkinliğinde bir araya geldiklerini ve Muharrem ayının faziletlerinden bahseden  Muğla Ülkü Ocakları Başkanı Burak Demirel; “ Yüce rabbimizin Kuran-ı Kerim'de bildirdiği üzere Allah katında ayların sayısı 12'dir bu aylardan biri de içinde bulunduğumuz Muharrem ayıdır. Sevgili Peygamberimiz Ramazan orucundan sonra en faziletli oruç Allah'ın ayı olan Muharrem Ayı'nda tutulan oruçtur buyurarak bu ayın manevi bereketine işaret etmiştir. Muharrem Ayı'nın tarihimiz de ayrı bir yeri vardır.Muharrem aşure ayı aşure birlik ve beraberliğimizin paylaşma ve dayanışmamızın simgesidir. Muharrem ayı aynı zamanda hepimizin ortak acısı tarihimizin yürek yarası olan Kerbela olayının yaşandığı aydır. Hz. Hüseyin Efendimiz ve çoğu Ehli Beyt olmak üzere beraberindeki 70'ten fazla Müslümanı Kerbela'da şehadet şerbeti içmiştir. Kerbela Çetin bir imtihanın ve derin bir hüzün adıdır. Kerbela sevgili peygamber ardından asırlara Miras kalan ağır bir derstir. Türkiye'de yaşayan 81 milyon vatandaşımızın aşure gibi bir harman olması dileğimizle aşure dağıtımını gerçekleştirdik.Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde hükmettiği gibi bunların dışında da Türk devletlerinde ve Türk İslam dünyasında sevk ve idare noktasında bu anlayışın hâkim olması için mücadele ediyoruz. Türkiye'de kardeşliğin hâkim olacağı bir anlayışla sevk ve idare edeceğimizi bildiriyor tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” Dedi.

Muharrem ayının hayırlara vesile olmasını dileyen MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz; “Öncelikle Muharrem Ayı'na yetiştiğimiz için Allaha hamdü senalar olsun. Muharrem ayı denildiği zaman Yezid' in yaptığı baskılara dayanamayan ve susuz bırakılarak şehadet şerbeti içen sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed'in torununu katletmeleridir. Onun için bizde Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocakları olarak tabi ki bizim gençlik teşkilatımız bu olayları daha iyi bir yere gelmeleri için aşure programı hazırlamışlar. Ben Ülkü Ocakları başkanıma ve yönetimine teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olmasını diyorum.” Dedi.

(Sinem Karakaya)

Bu haber toplam 539 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.