Muğla Valisi merkeze alındı

Muğla Valisi merkeze alındı
Muğla Valisi Fatih Şahin Cumhurbaşkanı Abdullah gül tarafından imzalanan Valiler kararnamesi sonucunda merkeze alındı. Muğla Valiliğine ise Bingöl Valisi...

Muğla Valisi Fatih Şahin Cumhurbaşkanı Abdullah gül tarafından imzalanan Valiler kararnamesi sonucunda merkeze alındı. Muğla Valiliğine ise Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer atandı. Merkeze alınan Muğla Valisi Fatih Şahin “Muğla halkına veda ederken, görevim boyunca gösterdikleri ilgi ve desteğe teşekkür eder, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim” dedi. 

Korumasız gezerdi

Muğla'da 3 yıl görev yapan Vali Fatih Şahin, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün valiler kararnamesini onaylamasıyla merkeze alındı. Yerine ise Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer atandı. 2010 yılında Karaman Valiliği'nden Muğla'ya atanan Fatih Şahin, başta kültür turizmi, restorasyonlar, yürüyüş yolları ve çevre yatırımlarına büyük destek verdi. Halktan biri gibi yaşayan, korumasız dolaşan, kendi alışverişini yapan sade bir vatandaş tarzında yaşayan Vali Şahin, esnafla ve halkla sohbetler ederek sorunları yerinde dinledi. Yoksulların ve garibanların babası olarak adlandırılan Vali Şahin, makamına gelenleri hiçbir zaman geri çevirmemesi ile tanınmaktaydı.

Muğla Valisi Fatih Şahin “ Muğla’da 3 yıl boyunca iyi çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Muğla halkı ile 3 yıl boyunca iç içe olmaya gayret gösterdim” dedi. Muğla Valisi Şahin daha sonra kısa bir veda mesajı yayımladı. Şahin “Muğla halkına veda ederken, görevim boyunca gösterdikleri ilgi ve desteğe teşekkür eder, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim” dedi.

Muğla Valiliğine atanan Mustafa Hakan Güvençer, 1963 yılında İstanbul'un Kadıköy İlçesi'nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1986 yılında Zonguldak Kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Güvençer, sırasıyla Çanakkale - Yenice Kaymakam Vekilliği, Çankırı - Ilgaz Kaymakam Vekilliği, Giresun - Alucra Kaymakamlığı, Artvin - Şavsat Kaymakamlığı, Ağri - Gürbulak Sınır Mülki İdare Amirliği ve Ağrı Vali Yardımcılılığı, Ankara - Kazan Kaymakamlığı, Amasya Vali Yardımcılığı, Yalova Deprem Kriz Merkezi'nde Vali Yardımcılığı, Aydın Vali Yardımcılığı, Konya Karatay kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 22 Aralık 2008 tarihli kararname ile Sinop'a vali olarak tayin edilen Vali Güveçer 2010 yılında da Bingöl'e atanmıştı. Vali Mustafa Hakan Güvençer son valiler kararnamesi ile Muğla Valiliği'ne atandı.

Bu haber toplam 643 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.