MUĞLA VALİSİ TAVLI'DAN "10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ" MESAJI

MUĞLA VALİSİ TAVLI'DAN "10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ" MESAJI
Vali Tavlı, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul edilmesi ile insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Aralık tarihinin "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak...

Vali Tavlı, mesajında, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nca kabul edilmesi ile insan hakları bilincinin yaygınlaştırılması amacıyla, 10 Aralık tarihinin "Dünya İnsan Hakları Günü" olarak kutlandığını bildirdi.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin tüm insanların hiçbir ayırım gözetmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan ettiğini belirten Tavlı, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İnancımızda ve kültürümüzde hakkı korumak, insanlar arasında ayrım yapmamak ve farklılıklara saygı duymak oldukça önemlidir. Ülkemizde geçmişte olduğu gibi bugün de insan hakları, kadın-erkek eşitliği gibi ortak değerlerimizin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülmektedir. Bu çerçevede devlet ve millet olarak insan hak ve özgürlüklerini benimseyip, sahip olduğumuz farklılıkları sevgi, saygı ve hoşgörü ekseninde birer zenginlik olarak görerek ve bu değerleri ülkemizi çok daha güçlü kılacak şekilde geleceğe taşıma azim ve kararlılığındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm dünyada insan hakları bilincinin oluşmasını ve benimsenmesini temennisiyle, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nü kutlar, vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve mutlu günler dilerim."

Bu haber toplam 259 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.