Muğla ve Aydın’da 959 Hektar Orman Yandı

Muğla ve Aydın’da 959 Hektar Orman Yandı
SİNEM KARAKAYA- Orman yangınlarına en hassas iller arasında yer alan Muğla'da, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı içinde yer alan Muğla...

SİNEM KARAKAYA- Orman yangınlarına en hassas iller arasında yer alan Muğla'da, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı içinde yer alan Muğla ve Aydın'da 2019 yılının 11 aylık döneminde kayıtlarına göre 300 orman yangını ve bu yangınlarda toplam 959 hektar ormanlık alan yandı.

2019 yılı içinde 11 aylık dönemde Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanında yer alan Muğla'da 300 adet orman yangını çıktı. Çıkan yangınlar içinde en büyük alan Dalaman'da başlayıp Fethiye Göcek'te kontrol altına alınan yangın, Bodrum Mumcular ve Milas'ta çıkan orman yangını 2019 yılında Muğla'da çıkan büyük orman yangınları olarak dikkat çekti. Muğla bölgesinde çıkan 300 orman yangınında toplam 959 hektar alan yandı.

Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak, yanan alanlarda Kasım ayı ile birlikte başlayan ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Yanan Alanlar Ağaçlandırılıyor

Muğla ve Aydın illerini kapsayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2019 yılı 1 Ocak - 16 Aralık tarihleri arasında çıkan 300 adet orman yangınında 959 hektar ormanlık alan yandı. Orman yangınları açısından birinci derece hassas Muğla orman Bölge Müdürlüğünde yanan alanların ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Muğla ve Aydın’da 959 Hektar Orman Yandı

2019 yılı yangın sezonunu değerlendiren Muğla Orman Bölge Müdürü Yasin Yaprak; “Muğla ve Aydın illerini kapsayan Bölge Müdürlüğümüzde 2019 yılı 16 Aralık tarihi itibariyle 300 adet orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda 959 hektar ormanlık alan zarar gördü. Ekiplerimiz yanan alanların tekrar yeşermesi için ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor. Yanan alanların tamamı yılı içerisinde ağaçlandırılıyor” dedi.

Yanan alanlarda çalışmaların yangını hemen ardından başlatıldığını belirten Bölge Müdürü Yasin Yaprak; “Bölgemiz orman yangınları açısından birinci derece hassas bir bölge. Orman yangınlarında zarar gören alanların tekrar ağaçlandırılması için bölgede hemen çalışmalara başlarız. Yangının hemen ardından saha temizlenir. Orman emvali kesim yapılarak sahadan temizlenir. Daha sonra saha gerektiğinde ihtiyaç duyulduğunda iş makineleri de kullanılarak ağaçlandırılmaya hazırlanır. Sonbahar yağmurlarıyla birlikte yana alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız başlar. Bu çalışmalarımız takip eden yılın Mart-Nisan aylarına kadar devam eder” şeklinde konuştu.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 2018 yılında 355 adet orman yangını çıkmış ve 232 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Bu haber toplam 785 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.