MUĞLA YAT YARIŞLARIYLA DEĞER KAZANACAK

MUĞLA YAT YARIŞLARIYLA DEĞER KAZANACAK
***Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, ilki İstanbul’da gerçekleşen, Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışlarının lansmanı Marmaris’te yapıldı. Organizasyon boyunca yeryüzü cenneti Muğla’nın, doğal, tarihi, kültürel...

***Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, ilki İstanbul’da gerçekleşen, Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışlarının lansmanı Marmaris’te yapıldı. Organizasyon boyunca yeryüzü cenneti Muğla’nın, doğal, tarihi, kültürel güzellikleri ve eşsiz koyları dünyanın gözleri önüne serilecek.

***Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışlarının lansmanında konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, organizasyonun Muğla’ya değer katacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Dış İşleri Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Valiliği ve Muğla Valiliği işbirliğinde, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü tarafından Türkiye Yelken Federasyonu 2021 yılı faaliyet programı kapsamında organize edilen Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları; DHL Express ana sponsorluğunda, iki etap olarak Türkiye’nin marka şehirleri turizm başkenti Muğla ve kıtaların buluşma noktası İstanbul’da gerçekleştirilecek. . Marmaris’te yapılan lansmana Muğla Valisi Orhan Tavlı, Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız ve İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu katıldı.

MUĞLA’YA DEĞER KATACAK

Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışlarının lansmanında konuşan Muğla Valisi Orhan Tavlı, organizasyonun Muğla’ya değer katacağını belirterek şöyle konuştu: “Bu organizasyona ev sahipliği yapmanın heyecanı içerisindeyiz. Bölgemizin eşsiz koyları keşfedilecek ve tanıtılacak. Yarış boyunca bütün zenginlikler tüm dünya tanıtılacak. Muğla pek çok organizasyonuna başarıyla ev sahipliği yapmıştır. Biz bu tür organizasyonları her türlü desteğe hazırız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Kasapoğlu’na çok teşekkür ederim. İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübüne teşekkür ediyorum. Yarışmacılara başarılar diliyorum hayırlı uğurlu olsun”

DÜNYA STANDARLARININ ÜSTÜNDE BİR ŞEHİR

İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, “Ülkemizin marka şehri Muğla doğal güzellikleriyle yatçılık adına dünya standartlarının üstünde. Biz ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağız. Rota zorlu yarış dünya çağında bir prestije sahip. İlerleyen yıllarda dünya çağında bir üne sahip olacak kısa sürede ulaşacak.” dedi.

İlki geçtiğimiz yıl İstanbul’da düzenlenen ve dünyanın en prestijli yelken organizasyonları arasında yer alma yolunda emin adımlarla ilerleyen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları için geri sayım başladı. 25-27 Haziran’da Muğla’da,  29-31 Ekim tarihlerinde de Galataport İstanbul ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenecek yarışlara, dünyanın dört bir yanından yüzlerce yarışçı katılacak. İki etabın sonunda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak.

HALİKARNAS KUPASI İÇİN MÜCADELE EDİLECEK

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla etabı, 25 Haziran’da dünyanın en özel destinasyonlarından Marmaris-Bodrum rotasında gerçekleştirilecek. 25 Haziran’da Marmaris’ten start alacak olan yarışta; ekipler Halikarnas Kupası için mücadele verecek. Yarışların, ödül töreni 27 Haziran tarihinde Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı 2.Uluslararası Yat Yarışları Muğla etabı hakkında bilgi veren İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu ‘’Yat yarışları 2. yılını tamamlayacak. Bu yarışa Cumhurbaşkanımızın eşsiz destekleriyle devletin tüm kademelerinde büyük teveccüh görüyoruz. Çok kıymetli sponsorlarımız DHL Express, Galataport İstanbul, Borusan Otomotiv, Deniz Ticaret Odası, Türkiye Yelken Federasyonu hepsine çok teşekkür ederiz. Destekleri bize güç veriyor organizasyonu daha ileriye taşımamıza çok fayda sağlıyor” dedi. Yemlihaoğlu ‘’Biz bu organizasyonu temelde bir spor organizasyonu görmekle birlikte aslında dokunduğumuz başka noktalar olması hususuna çok dikkat ediyoruz. Ülke tanıtımına katkı sağlayacağına, yurtdışı yarışmacılarla ve yurtdışı medyayla bu yarışın büyük ilgi çekeceğine inanıyor ve bu yolda çalışıyoruz. Turizmin başkenti Muğla'nın eşsiz bir güzelliği var. Burada 25-27 Haziran tarihleri arasında yarış organize edeceğiz. Ayrıca sporcu anlamında, ekipler anlamında bu yarış çok zorlu bir yarış. 125 deniz millik bir rotayı akıntı ve denizin dalgalarına, akıntılarına rüzgâra karşı sporcular kat edecek. Bence Avrupa’nın sayılı yarışlarından biri” açıklamasında bulundu.

YARIŞLARIN İSTANBUL ETABI 29-31 EKİM 2021’DE

İstanbul etabı, ‘’İki kıtada yaşayan şehir’’ adıyla göz kamaştırıcı güzellikteki Boğaziçi’nde, Galataport İstanbul’un ev sahipliğinde gerçekleşecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda başlayacak etapta, Cumhuriyet Kupası (İstanbul Boğazı), Mavi Vatan Kupası (Adalar parkuru) ve Barbaros Hayreddin Paşa Kupası (Caddebostan parkuru) yarışları düzenlenecek. İstanbul etabında, Galataport İstanbul Yarış Köyü’ndeki ve kıyıdaki izleyiciler etkinliği, daha önce hiç olmadığı kadar yakından izleme şansını bulacak. İstanbul etabı 31 Ekim’de görkemli ödül töreni ile sona erecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI KUPASI İÇİN KITALARARASI YARIŞACAKLAR

Dünyanın dört bir yanından katılacak yelkenli tekneler ve yüzlerce yarışçının şampiyonluk için mücadele vereceği iki etabın sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacaktır.

ÜLKE TANITIMINA BÜYÜK KATKI

Deniz sporları içerisinde en saygın organizasyonlardan biri olan Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışı’na birçok ülkeden dünyanın en iyi yelkencileri katılarak, Muğla ve İstanbul’un sunduğu doğal, kültürel ve tarihi güzellikleri yarış boyunca bütün dünyaya göstererek ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak. Yarış kapsamında, Muğla etabında Marmaris meydanda, İstanbul etabında Galataport İstanbul’da pandemi koşullarına uygun olarak Yarış Köyü kurulacak.

Devlet ve özel sektörün üst düzey yöneticileri ile uluslar arası misyon temsilcilerinin de izleyeceği Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları’nda, yarış öncesi pandemi önlemleri kapsamında İl Hıfzıssıhha görevlileri koordinasyonunda tüm katılımcılara PCR testi uygulanarak oluşabilecek riskler en aza indirilecek.

Bu haber toplam 559 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.