Muğla YİKOB’UN 2 ihalesi dava konusu oldu

Muğla YİKOB’UN 2 ihalesi dava konusu oldu
 HABER MÜDÜRÜ
.

-Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2015 ve 2016 yıllarında yapılan 2 ayrı ihale ile ilgili olarak, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

-Resmi Belgede sahtecilik iddiasıyla dönemin Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’tan sorumlu Vali Yardımcısı F.Ö, Dönemin YİKOB Müdürü H.C.T ve Mimar E.F.K hakkında açılan davada 3 Şüpheli hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar 2’şer kez hapis cezası isteniyor.

-Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının aynı konuyla ilgili olarak, şüpheliler hakkında, “Görevi kötüye kullanma suçundan” işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdiği öğrenildi.

-Kamu davasına konu olan 2 ayrı ihalenin müteahhitleri ile ilgili olarak ise “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla açılan soruşturmanın devam ettiği ve bu kapsamda emniyet ekiplerince ifadelerinin alındığı öğrenildi.

-İddianamede, kovuşturmaya konu olan evraklarda imzası bulunan YİKOB Müdürü H.C.T ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’tan sorumlu Vali Yardımcısı F.Ö’nün evraklara imzaların atıldığı tarihte görev başında olmadıkları, yıllık izinde bulundukları tespit edildiğinden bu evrakların gerçeğe aykırı olarak sonradan düzenlendiğine yer verildi

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2015 ve 2016 yıllarına ait iş artışı içerikli tamamen sahte olarak üretilen, 2 ayrı resmi belge ile ilgili olarak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame kabul edilerek, Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Görevi Kötüye Kullanma ve Resmi Belgede sahtecilik iddiasıyla dönemin Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’tan sorumlu Vali Yardımcısı F.Ö, Dönemin YİKOB Müdürü H.C.T ve Mimar E.F.K hakkında açılan dava sürüyor.

MÜLKİYE MÜFETTİŞLERİ İDDİALARI İNCELEDİ

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) ‘ta görev yapan bir personelin Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına “Görevi kötüye kullanma ve resmi evrak sahtecilik iddiasıyla” savcılığa suç duyurusunda bulunması sonrasında, İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen Mülkiye Müfettişlerinin yaptığı ön inceleme sonrasında, Muğla Valiliği İl İdare Kurulu tarafından 3 şüpheli hakkında soruşturma izni verildi. Şüphelilerin soruşturma izni kararına yaptığı itiraz ise müfettişlerin kararı yerinde bulunarak İzmir Bölge İdare Mahkemesi tarafından reddedildi ve soruşturma izni kesinleşti.

2 OKULUN İHALESİ MERCEK ALTINDA

Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından 2015 yılında Anahtar teslimi ihale edilen Datça Ortaöğretim Pansiyon işi ile şüphelilerin görevde olduğu dönemde ihale edilen Seydikemer Ortaokulu inşaatlarının dava konusu olduğu bilgisi alındı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının aynı konuyla ilgili olarak, şüpheliler hakkında, “Görevi kötüye kullanma suçundan” işlem yapılmasına yer olmadığına karar verdiği öğrenildi.

2 YILDAN 5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ İLE DAVA AÇILDI

Şüpheliler hakkında ,TCK 204 Maddesinde yer alan “Bir resmî belgeyi sahte olarak düzenleyen, gerçek bir resmi belgeyi başkalarını aldatacak şekilde değiştirdikleri iddiasıyla” her şüpheli için 2’şer kez 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ayrıca TCK 257/1 Maddesinde düzenlenen “ Kanunda ayrıca suç olarak tanımlanan hâller dışında, görevinin gereklerine aykırı hareket etmek suretiyle, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden oldukları iddiasıyla” her şüpheli hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar 2’şer kez hapis cezaları isteniyor.

Şüpheliler Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden davada, “Gerçeğe aykırı evrak düzenleyerek ve gerçeğe ayrkırı resmi evrak kullanarak kamu zararına sebebiyet vermek ve haksız menfaat sağlamak” ile suçlanıyorlar.

MÜTEAHHİTLERE ŞORUŞTURMA

Seydikemer Ortaokulu inşaatı yapımı ile Datça Ortaöğretim pansiyon yapımı ile ilgili soruşturmaya konu olan 2 ihalenin müteahhitlerin ise “Kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma” suçlarından açılan soruşturma kapsamında ifade verdiği öğrenildi.

YILLIK İZİNDEYKEN EVRAK İMZALADIKLARI İDDİASI

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve kabul edilen iddianame de yer alan şu bölüm dikkat çekiyor:

“Seydikemer Ortaokulu inşaatı yapımı işe ile 23.12.2015 tarihli , Datça Ortaöğretim pansiyon yapımı ile ilgili 04.02.2016 tarihli süre bitimi ve iş artış olur yazılarının iddia edildiği gibi e-içişleri sisteminde kayıtlı olmadıkları, evrak sayısı ihtiva etmedikleri , hatta Seydikemer Ortaokulu inşaatı yapım işi ile ilgili yazının tarihi olan 23.12.2015 tarihinde yazıda imzası bulunan YİKOB Müdürü H.C.T ve Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’tan sorumlu Vali Yardımcısı F.Ö’nün görev başında olmadıkları, yıllık izinde bulundukları tespit edildiğinden bu evrakların gerçeğe aykırı olarak sonradan düzenlendiği (İki ayrı sahte resmi belgenin sistem dışı ve sonradan üretildiği kesin olarak tespit edildi ve kriminal inceleme yaptırılmadı).

Bilirkişilere yaptırılan inceleme sonrasında, dava konusu her 2 ihale ile ilgili yapılan artışların uygun olmadığı ve yüklenicilere kesilmesi gerek cezaların kesilmediğine, usulsüz iş atışı ve süre uzatımı olurları nedeniyle haksız kazanç oluştuğu ifade edilerek, “Şüphelilerin Gerçeğe aykırı evrak düzenleyerek ve gerçeğe aykırı resmi evrak kullanarak kamu zararına sebebiyet vermek ve haksız menfaat sağlamak suçunu işlediklerine yer verildi.”

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.