Muğla Yılanlı’da Ağaçlandırma ve Üretim Tatbikatı

Muğla Yılanlı’da Ağaçlandırma ve Üretim Tatbikatı
Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Muğla ve Yılanlı Orman İşletme Müdürlükleri teknik elemanlarının katıldığı Ağaçlandırma ve Üretim tatbikatı yapıldı.Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı eğitim programında...

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde Muğla ve Yılanlı Orman İşletme Müdürlükleri teknik elemanlarının katıldığı Ağaçlandırma ve Üretim tatbikatı yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü 2021 yılı eğitim programında yer alan Orman İdaresi Planlama, İşletme Pazarlama ve Ağaçlandırma Şube Müdürlüklerini kapsayan eğitim tatbikatları yapılıyor. 3 Şube Müdürlüğüyle ilgili eğitim tatbikatlarının ikincisi Yılanlı Orman İşletme Müdürlüğü sorumluluk alanında yapıldı. Muğla ve Yılanlı Orman İşletme Müdürlüklerine yönelik tatbikat 10 Mart Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Dingil koordinasyonunda yapılan tatbikatta Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü Mühendisi Olcay Karataş ve İşletme Pazarlama Şube Müdürü Önder Sermet alanlarıyla ilgili uygulamalı eğitim verildi. Tatbikata Yılanlı Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay ve Muğla Orman İşletme Müdürü Faruk Tuna Yüksek, İşletme Müdür Yardımcıları, İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları ile orman işçileri katıldı. Yapılan eğitim ve tatbikatlarda; Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Tayfur Kazakoğlu, Silvikültürel Eta değişikliği ile OÜH uygulamaları konusunda bilgi verdi. Ağaçlandırma Şube Müdürlüğü alanıyla ilgili olarak Orman Mühendisi Olcay Karataş tarafından Ekskavatör ile teras yapımı, Dozer ile Arazi Hazırlama Tekniği, Fidan Dikim Tekniği ve Ağaçlandırma Bakım tedbirleri uygulamalı olarak anlatıldı.

Tatbikatların üçüncü ayağında İşletme Pazarlama Şube Müdürlüğüyle ilgili Şube Müdürü Önder Sermet, Ağaç kesme ve kesmede güvenlik kuralları, Kusurların tanımı, standardizasyon ve boylama, Dikili Satış iş ve İşlemleri, FSC kapsamında yapılacak işlemler konularında uygulamalı eğitim verdi.

Bu haber toplam 873 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.