Muğla’da 152 Bin 697 Öğrenci İlk Ara Tatiline Giriyor

Muğla’da 152 Bin 697 Öğrenci İlk Ara Tatiline Giriyor
SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019-2020 Eğitim- Öğretim takvimini değiştirmesinin ardından öğrenciler ilk ara tatiline 15 Kasım Cuma...

SİNEM KARAKAYA- Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2019-2020 Eğitim- Öğretim takvimini değiştirmesinin ardından öğrenciler ilk ara tatiline 15 Kasım Cuma günü girecek. Söz konusu takvime göre ilk ara tatili 18-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. Bu kapsamda Muğla’da 152 Bin 697 öğrenci, 13 Bin 510 öğretmen ve 795 okul tatile girecek.

Ara Tatil Kapsamında 16 Ana Başlık Altında Etkinlikler Düzenlenecek

Öğrencilerin ilk ara tatile girmesiyle birlikte Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü genelinde tatil etkinlik programı düzenledi. Öğrencilerin ara tatilde hem dinlenmeleri hem öğrenmeleri hem de keyifli vakit geçirmeleri için amaçlanan programda 16 ana başlık altında etkinlikler düzenlenecek.

İlk ara tatilde öğrencilerin ve velilerin tercihine sunulmak üzere gezi, sağlık-doğa ve çevre, bilgi ve teknoloji, iletişim, okuryazarlık, sanatsal faaliyetler, araştırma ve gözlem, oyun oynama ve bulmaca çözme, sosyal sorumluluk, günlük yaşam becerileri, el sanatları, bilim, yardımlaşma, kariyer planlama ve aile günü olmak üzere 16 ana başlık altında etkinlikler düzenlenecek.

Muğla’da 152 Bin 697 Öğrenci İlk Ara Tatiline Giriyor

Fiziksel, sosyal ve kültürel alanla yapılacak olan etkinliklerin okul dışı ortamlarına taşımak için yapılan çalışmalar olduğunu belirten Muğla İl Milli Eğitim  Müdürü Pervin Töre; “ Öğrencilerin severek okula gitmeleri adına yorgun, bıkmış hissetmemeleri adına birçok önlemler aldık. Dönem tatilleri haricinde 2 tane ara tatil uygulanacak. Bu kapsamda tatilde öğrencileri fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimini de sağlamak hedefliyoruz. Bunun için Muğla olarak bütün ilçelerimizde uygulanacak bir program hazırladık. Okul dışı etkinlikler hazırladık. Eğitim sadece okulda verilmez. Eğitimi okul dışı ortamlarına taşımak için bu çalışmalar yaptık. Mesela, yardımlaşma, kariyer planlama, sağlık, doğa ve çevreyle ilgili çalışmalarımız var. Sportif faaliyetler, araştırma ve gözlem, okuryazarlıklar, vefa geliştirmek için öğrenci, veli ve öğretmenler 3 ayak olarak gezi programları olacak. Huzur evi ziyaretlerimiz var, tarihi camii ziyaretlerimiz var. Öğrencileri geçmişten koparmadan geleceğe hazırlamak adına el sanatları gezilerimiz olacak. Ara tatil verdiğimiz ce bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz etkinlik haftasında öğrencilerimizi sanatla, sporla, doğayla ve öz kültürü ile buluşturmayı ve bu haftanın öğrencilerimiz için derin bir nefes olmasını planlıyoruz.” dedi.

25 Kasım Pazartesi başlayacak olan eğitim öğretim yılında tatil takvimi şu şekilde;

25 Kasım’dan 17 Ocak’a kadar birinci dönem devam edecek.

Yarıyıl tatili 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak.

İkinci yarıyıl eğitim-öğretim dönemi 3 Şubat 2020’de başlayacak.

06-10 Nisan 2020 tarihleri arasında ikinci ara tatil verilecek.

13 Nisan’da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısı 19 Haziran’da tamamlanarak 11 haftalık yaz tatiline girilecek.

Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.