Muğla’da 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak

Muğla’da 19 Mayıs coşkuyla kutlanacak
Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca 17 etkinlik düzenlenecek. Muğla Gençlik Hizmetleri...

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında bir hafta boyunca 17 etkinlik düzenlenecek. Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilecek etkinlikler kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek “Liselerarası Karya Gençlik Oyunları”nda gençler, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar oynayarak tarihe tanıklık edecek. Gençlikspor İl Müdürlüğü 19 Mayıs’a katılımın çok olması için #bayramagelmugla adı altında  "Hashtag" açtı.

Muğla’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 15 Mayıs Pazartesi günü  başlayacak. Program Anıta çelenk sunumunun ardından Yatağan Stratonikeia’da saat 10:00 ile 12:30 arası yapılacak Olimpik Gün Şenliği ile devam edecek. Türkiye’de ilk kez yapılacak etkinlikte çocuklar bir antik kentte olimpik sporları tanıyacak. Gece ise, bisiklet ekibi Türk Bayrağını Muğla’ya getirmek üzere Samsun’dan yola çıkacak.

16 Mayıs Salı günü saat 16:00’te Menteşe Açık Otopark Alanında Uçma ve Uçurtma Şenliği gerçekleştirilecek. Binlerce uçurtmanın dağıtılacağı etkinlikte, Muğlalı hava tutkunları Planör uçusunun keyfini çıkaracak. Aynı gün Yaraş’ta izci kampı yapılacak. Ayrıca kutlamalar kapsamında 16-17 ve 18 Mayıs’ta her akşam 20:00’de kapalı spor salonu arkasındaki basketbol sahasında Streetball etkinliği düzenlenecek.

Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilecek etkinlikler kapsamında Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilecek “Liselerarası Karya Gençlik Oyunları”nda gençler, unutulmaya yüz tutmuş oyunlar oynayarak tarihe tanıklık edecek. Atatürk Stadyumu’nda saat 16:00’te başlayacak oyunlarda Menteşe’de bulunan 6 lise yarışacak. Aynı gün Muğla Tenis Kulübü tarafından 8-9-10 Yaş Türkiye Tenis Turnuvası yapılacak.

Bir hafta sürecek etkinlikler kapsamında 18 Mayıs Perşembe günü saat 11:00’de panayır alanı kurulacak. Saat 17:00’da ise Yaraş’ta kurulan izci kampında Samsun’dan Muğla’ya gelecek olan bisiklet ekibi karşılanacak.Bisiklet ekibi kamp alanında bir gece konaklayacak.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı günü ise sabah saat 10:00’da Gençlik Yürüyüşü başlayacak. Atatürk Anıtı’ndan başlayacak yürüyüş, Menteşe Spor Salonu’nda son bulacak. Saat 11:30’da ise Menteşe Spor Salonu’nda halk oyunları ve spor gösterileri gerçekleştirilecek

Ardından Samsun’dan Muğla’ya Bin 111 kilometreyol katederek gelen bisiklet ekibi Muğla Valisi Amir Çiçek’e Türk Bayrağı’nı teslim edecek. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Uluslararası Gençlik Merkezi’nde yapılacak Resepsiyon ile Cuma günü sona erecek.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 923 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.