Muğla'da 3 haftalık tatilde öğrencilere dijital diyet HAYAT MÜFREDATI PROJESİ

Muğla'da 3 haftalık tatilde öğrencilere dijital diyet  HAYAT MÜFREDATI PROJESİ
Muğla İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 tatilde öğrencilerin yorgunluğunu atmaları ve hayata hazırlık sağlayabilmeleri için ‘Hayat Müfredatı Projesi’ başlatılacak. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 3 haftalık...

Muğla İl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 15 tatilde öğrencilerin yorgunluğunu atmaları ve hayata hazırlık sağlayabilmeleri için ‘Hayat Müfredatı Projesi’ başlatılacak. İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 3 haftalık süreç için çocukların hayata dair yapması gerekenleri Hayat Müfredatı Projesi’yle uygulamaya hazırlandıklarını açıkladı.

Beritan Yücel

Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 3 haftalık süreç için çocukların hayata dair yapması gerekenleri Hayat Müfredatı Projesi’yle uygulamaya hazırlandıklarını açıkladı.

Pandemi sürecinde öğrencilerin eğitim için saatlerce ekrana bağlı kalarak zaman geçirdiklerini ve teknolojiden yorulduklarını dile getiren Pervin Töre Bakanlığın start vermesi ile 3 haftalık tatilde çocuklara dijital diyet uygulanacağını aktardı. Pervin Töre, “Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda teknolojiden yorulan çocuklarımız için dijital diyet yapmaya karar verdik. Muğla’da 3 haftalık tatilde çocuklar için hayat müfredatı projesi başlatacağız.” ifadelerini kullandı.

HAYAT MÜFREDATI NEDİR?

Çocukların hayata dair öğrenmesi gerektiği konular hakkında bilinç oluşturmayı hedefleyen İl Milli Eğitim Müdürü Töre, proje kapsamında öğrencilere çeşitli konularda uygulamalar yapılacağını belirtti. Töre, “21 yüzyılda çocukların hayatı dair yapması gerekenleri müfredat doğrultusunda 3 haftalık süreç için hazırlanıyoruz. Uygulayacağımız proje kapsamında çocuğun mutfağa girip kendine kahvaltı hazırlaması, kirlenen elbisesini yıkaması, yatağını düzeltmesi gibi faaliyetler uygulatacağız.” dedi.

Projenin kontrollerden geçirildikten sonra her güne bir uygulama konulacağını aktaran Pervin Töre, “Mesela öğrencimize ‘bugün ekmeği sen al’, ‘alışverişi sen yap’ diye uygulamalar yaptıracağız. Örneğin ‘dilekçe yaz’ diyeceğiz. Şu anda çocuklar dilekçe bile yazamıyorlar, haklarını savunamıyorlar. Salgın döneminde hafta sonu uyguladığımız müzik çalma, aile ile birlikte spor yapma gibi faaliyetlerimize daha fazlasını ekleyerek uygulamaya koyacağız. Bu sayede 15 tatilde çocuklarımıza aile ile birlikte buluşması sağlanacak” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Hayat Müfredatı Projesi sayesinde öğrencilerin hayatında müfredatını öğrenmiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.