Muğla’da 53 Okul eTwinning okulu oldu

Muğla’da 53 Okul eTwinning okulu oldu
Muğla ili genelinde eTwinning Okulu başvurusu yapmaya hak kazanan ve başvuru işlemlerini tamamlayan 53 okulun tamamı büyük bir başarı göstererek eTwinning okulu oldu.eTwinning School Türkiye 2021 başvuru sonuçları açıklandı....

Muğla ili genelinde eTwinning Okulu başvurusu yapmaya hak kazanan ve başvuru işlemlerini tamamlayan 53 okulun tamamı büyük bir başarı göstererek eTwinning okulu oldu.

eTwinning School Türkiye 2021 başvuru sonuçları açıklandı. Muğla’da 53 okul eTwinning okulu oldu.

İşbirlikçi, proje tabanlı öğrenmeyi çevrimiçi olarak sağlayan eTwinning Avrupa okul ortaklığı ağı, 2018 yılından itibaren eTwinning okulu uygulamasını başlattı. Portal üzerinden belirlenen kriterleri sağlayan okullar ilk aşamada eTwinning okuluna aday gösterildi.

Portal üzerinden açılan başvuru kılavuzunu dolduran okullar değerlendirmeye alınarak, portal üzerinden belirlenen kriterleri sağlayan okullar ilk aşamada eTwinning okuluna aday gösterildi.

Ardından yine portal üzerinden açılan başvuru kılavuzunu dolduran okullar ise değerlendirmeye alınarak, son üç yılda büyük bir ivme kazanan Ar-Ge çalışmaları ve öğretmen eğitimleri sonucunda Muğla genelindeki okullar eTwinnig Avrupa eğitim ağına entegre olmayı başardı.

Konu ile ilgili olarak bir değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü TÖRE, “eTwinning 2021 başvuru sürecinde 53 okulumuz başvuru yapmaya hak kazanmıştı. Bu okullarda görev yapan, öğretmen ve idarecilerimize yönelik etwinning Eğitimleri  verilmesini planladık.  eTwinning okulu olma avantajları,  eTwinning okulu olma süreci,   eSafety Label başvuru süreci ve eTwinning school label başvuru fomu doldurma eğitimleri  ile Öğretmenlerimiz ve idarecilerimize süreçte rehberlik ettik” dedi.

Muğla İlinin rekor bir başarıya imza attığını dile getiren Töre “İl Milli eğitim Ar-Ge Merkezi tarafından yürütülen ve eTwinning İl koordinatörü Semra Ayata tarafından düzenlenen eğitimlerin sonunda öğretmenlerimiz sertifikalarını aldılar. Tüm bu çalışmalar sonucunda etwinning okulu başvurusu yapan 53 okulumuzun tamamı bir rekor başarı ile eTwinnig Okulu seçildiler” diye konuştu.

eTwinning okul ailesine katılan okulları tek tek dile getiren İl Müdürü Töre, “Bodrum/Çiftlik Mustafa Yazıcı Ortaokulu, Bodrum/Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu, Bodrum/Yalıkavak Neşe Doğan İlkokulu, Bodrum/Bodrum Bahçeşehir Koleji, Bodrum/Bitez Gülümser Mehmet Danacı Ortaokulu, Bodrum/Umurca İlkokulu, Bodrum/Gölköy Ahmet Naci Coşkunoğlu Ortaokulu, Bodrum/Zeyyat Mandalinci İlkokulu, Bodrum/Merkez Turgutreis Ortaokulu, Bodrum/Mumcular Fuat Erten İlkokulu, Bodrum/Bodrum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bodrum/Berhan Taha Bakır Anaokulu, Bodrum/Amiral Turgut Reis İlkokulu, Dalaman/Adile İhsan Mermerci Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Dalaman/Atatürk Ortaokulu, Datça/Kızlan Ortaokulu, Fethiye/Fethiye Bilim ve Sanat Merkezi, Fethiye/Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu, Fethiye/Yunus Nadi İlkokulu, Fethiye/Çatalarık Ortaokulu, Fethiye/Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Fethiye/Mustafa Kemal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Köyceğiz/Köyceğiz Ortaokulu, Marmais/Turunç Saadet Zeki Ünsal Ortaokulu, Marmaris/Hisarönü Hüseyin Durmaz Ortaokulu, Marmaris/Şehit Ahmet Benler İlkokulu, Marmaris/Aksaz Turgut Reis İlkokulu, Marmaris/Beldibi Sıtkı Zaralı İlkokulu, Marmaris/Özel Marmaris Çağdaş Bilim Koleji, Marmaris/Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Marmarsi/Halıcı Ahmet Urkay Anadolu Lisesi, Menteşe/Cumhuriyet Ortaokulu, Menteşe/Bayır Ortaokulu, Menteşe/Toki Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu, Menteşe/Muğla Bilim ve Sanat Merkezi, Menteşe/Yenice İlkokulu, Menteşe/Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı  Kıvanç Cesur Ortaokulu, Menteşe/Toki Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu, Menteşe/Muğla Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milas/Beçin İlkokulu, Milas/Şehit Murat İnci Anadolu İmam Hatip Lisesi, Milas/Semiha Altunkan Ortaokulu, Milas/Cumhuriyet İlkokulu, Milas/Fatih İlkokulu, Milas/Kıyıkışlacık İlkokulu/Ortaokulu, Milas/Çamköy Ortaokulu, Milas/Kazıklı İlkokulu, Ortaca/Cengiz Topel İlkokulu, Seydikemer/Seydikemer Şehit Gürcan Akan İlkokulu, Seydikemer/Karadere İlkokulu, Ula/Ula Anaokulu, Yatağan/Yatağan Şehit Engin Yalçın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yatağan/23 Nisan Ulusal Egemenlik Ortaokulu. İlimize bu gururu yaşatan başta Ar-Ge ekibimiz,  İl koordinatörümüz olmak üzere tüm öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ediyor, başarılarından dolayı kendilerini kutluyorum” diye konuşmasını sonlandırdı.

Bu haber toplam 254 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.