Muğla’da 8 büro, 78 şantiye denetlendi

Muğla’da 8 büro, 78 şantiye denetlendi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 2024 yılının ilk çeyreğinde; Yapı Denetim Kuruluşlarına yönelik Yapı Denetimi Şube Müdürlüğünce 8 büro, 78 şantiye denetimi gerçekleştirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 12.09.2011 tarihli ve 6404 sayılı Genelgesinin 9. maddesi uyarınca Bakanlıkça belirlenen denetim prosedürüne uygun olarak yapı denetim kuruluşlarının bir takvim yılı içerisinde en az iki kez büro ve altı kez şantiye denetiminde yapılan incelemeler sonucunda 4708 sayılı Kanuna aykırılık var ise veya şikayetler sonrası Kanunda yer alan görev ve sorumlulukları değerlendirilerek, her bir yapı için ayrı ayrı olmak üzere teknik inceleme raporu hazırlanır ve gereken idari müeyyide uygulanır.

4708 sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun kapsamında 2024 yılının ilk çeyreğinde; Yapı Denetim Kuruluşlarına yönelik Yapı Denetimi Şube Müdürlüğünce 8 büro, 78 şantiye denetimi gerçekleştirildi.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Önümüzdeki süreçte her bir yapı denetim kuruluşunun asgari 2 büro ve 6 şantiye denetimine tabi tutulması düzenlemesine ilişkin yıl içerisinde aralıksız denetimlere davam edilerek ilimizde aktif olan 45 yapı denetim kuruluşuna yönelik denetimlerimiz aralıksız olarak sürdürülecektir” denildi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.