Muğla’da aşılanların sayısı 169 bini geçti

Muğla’da aşılanların sayısı 169 bini geçti
Coronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulaması devam ediyor. Türkiye’de aşılananların sayısı 10 milyona yaklaştı. Muğla’da ise aşılananların sayısı 160 bini geçti.14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan...

Coronavirüsle mücadele kapsamında başlatılan aşı uygulaması devam ediyor. Türkiye’de aşılananların sayısı 10 milyona yaklaştı. Muğla’da ise aşılananların sayısı 160 bini geçti.

14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, aşılama çalışmaları devam ediyor. Türkiye genelinde yaklaşık 9 milyon 593 bin kişiye coronavirüs aşısı uygulandı. 7 milyon 369 bin kişiye birinic doz, 2 milyon 224 bin kişiye de ikinci doz aşı uygulandı.

Muğla’da ise toplam yapılan aşı sayısı 169 bine ulaştı. Aşılamalar kapsamında 132 bin vatandaşa birinci doz, 36 bin kişiye ise ikinci doz aşılama gerçekleştirildi.

Bilim insanlarını gösterdikleri titiz ve hassas çalışmalar sebebiyle tebrik eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Aşının etkisini hissetmeye başladık. Aşılama programının hastane yükümüzün sabit seyri ve hastalığın şiddetinin azalması hususunda hissedilir bir etkisi olduğunu memnuniyetle izliyoruz" dedi.

Bu haber toplam 428 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.