Muğla’da Avukatlar Günü Kutlandı

Muğla’da Avukatlar Günü Kutlandı
5 Nisan Avukatlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'nda 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla çelenk sunumu gerçekleşti. Çelenk sunumuna Muğla Cumhuriyet Başsavcısı...

5 Nisan Avukatlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Muğla’da da kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı'nda 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla çelenk sunumu gerçekleşti. Çelenk sunumuna Muğla Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyon Başkanı, İdare Mahkemesi Başkanları, Vergi Mahkemesi Başkanı, Mahkeme Başkanları, Hakim, Savcılar ve Avukatlar katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Halkı için adalet dağıtmak arzusunda olan herkes, avukatların halk için adalet arayıcısı olduğunu bilmeli ve ona göre düzenlemeler yapmalı, ‘Avukatın Sesi Kısılırsa, Halkın Nefesi Kesilir’ cümlelerini vurgulayan Baro Başkanı Cumhur Uzun konuşmasına şu şekilde devam etti; “ Bizim için özel bu günü, hepimiz ve ülkemiz için çok özel yeri olan Atamızın manevi huzurunda kutluyoruz. Bu nedenle ve öncelikle ülke topraklarını bize vatan kılan ve bu vatanda özgürce yaşamımızı sağlayan, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm silah arkadaşlarına ülkemizin hukuk devleti olması yolunda katkı sunan ömürlerini bu uğurda yitiren her bir hukukumuza saygı, minnet ve rahmet sunuyor, aziz hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum. Böylesi özel günlerde, genellikle mesleğin her geçen gün derinleşen sorunlarından ve varsa bu sorunları çözüm yollarından bahsedilir. Aslında bu hepimiz tarafından yakinen bilinen sorun ve çözüm yollarının, basın aracılıyla kamuoyuna aktarılması ve bir kez daha tekrarlanması demektir. Avukatlar, halkın adalet aramasının birincil ve en kolay erişilebilir olan yerindedir. Hukuk ve adalet arayan ilk önce ve kolaylıkla avukata ulaşır. Avukat hak ve adalet arayışını kendisi için değil, kendisini başvuran halk için yapmaktadır. Hak aramada avukatların etkili ve yetkin kılınması, bu noktadaki sorunların ortadan kaldırılması, avukat için değil, halkın adalet erişimi için gereklidir. Halen ülkemizde 125 Bin, İlimizde 1500 avukat var. Bu sayı ne yazık ki olması gerekenden bir misli fazla. Orantısız şekilde artan avukat sayısı, avukatlık mesleğine zarar verici boyutlara ulaşmış ve bir an önce önlem alınmaması halinde bu artışın yaratacağı tahribat, onarılmaz boyutlara ulaşacak hale gelmiştir. 125 Bin avukatın stajından, meslek içi eğitimine, sosyal haklarından, ekonomik haklarına kadar tüm çalışma hukuku bu olumsuzluktan etkilenmekte ve avukatlık mesleği derin yaralar almaktadır. Sizler, verdiğiniz hak arama mücadelelerinin sonunda, er ya da geç, ülkemizin de demokratik bir hukuk devleti olmasına olanak sağlayacak yapıyı inşa edeceksiniz. Ülkemiz, hakkın hep var ve dağıtıldığı bir hukuk devleti olduğunda, tarih, adalete ve adaletin bir gün herkese gerekli olacağına inanan ve bu uğurda çaba sarf eden avukatların mücadelesini yazacaktır. Adaleti devletin temeli yapmaya kararlı, hukuka inanmış sevgili meslektaşlarım, 5 Nisan Avukatlar Gününüz kutlu olsun.” Dedi.

Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.