MUĞLA’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 106. YILI KUTLANDI

MUĞLA’DA ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 106. YILI KUTLANDI
18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Şehitler Anıtı'nda çelenk sunma programı düzenlendi. Protokolün katıldığı etkinlikte şehitler için...

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Şehitler Anıtı'nda çelenk sunma programı düzenlendi. Protokolün katıldığı etkinlikte şehitler için saygı atışı yapıldı.

Muğla'nın Menteşe ilçesindeki Şehitler Anıtı'nda 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İlk olarak çelenklerin sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şehitler Anıtı’nda gerçekleşen törene, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Muğla İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, gaziler, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Muğla Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Kıbrıs Gazisi Süleyman Taşkesen, “Bugün tarihe adını altın harflerle yazdıran, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü kutlamak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bizler üç kıtada at koşturup, kılıç sallayarak zaferden, zafere koşmuş, şimşek gibi çakıp, sel gibi coşmuş, Kafkasya’da, Sığla’da, Yemen’de, Çanakkale’de, Anadolu’da, Kore’de ve Kıbrıs’ta vatanını, bayrağını canından aziz bilip savaşmışız. Her muharebenin ayrı bir önemi ve değeri vardır. Çanakkale savaşlarının önemi ise belirsizdir. Çanakkale Zaferi’ni benzersiz kılan maneviyatın maddiyatı yendiği güçlü orduların, yoklukla mücadele edenlerin karşısında aciz kaldığı, 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı, ve arkadaşlarının insan üstü gayretlerle düşman gemilerine geçit vermediği bir kahramanlık destanı olmasıdır. Cepheye gönderdiği oğlunun saçına yaktığı kınayı, ‘vatana kurban olsun’ sözleriyle açıklayan Kınalı Ali’nin anası gibi anaların yazdığı destan olmasıdır. Gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden Mehmetçiğin yaralı düşmen askerini sırtına alıp, onu mevziisine kadar götürerek, tüm dünyaya insanlık dersi vermesidir. ‘Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum’ emrini verebilen Mustafa Kemal’in ve onun emrini yerine getirip son neferine kadar şehit olan 57’inci Alay’ın kahramanlık destanıdır. Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Çanakkale Şehitlerimizi ve bugüne kadar vermiş olduğumuz tüm aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhları şad olsun. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” şeklinde konuştu.

Daha sonra Saygı atışının ardından Muğla Valisi Orhan Tavlı, anıt şeref defterini imzaladı.

Vali Tavlı, “Aziz şehitlerimiz; Türk tarihinin dönüm noktalarında olan ve bağımsızlık mücadelemizin temellerinin atıldığı büyük kahramanlık destanı, Çanakla Zaferi’nin 106. yıl dönümünde minnetle ve şükranla huzurunuzdayız. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlıkların değeri hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar yüce ve onurludur. Yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla birlik ve beraberliğimize kasteden her türlü tehdite karşı vereceğimiz mücadelede bizlere ilham kaynağı olduğunuz. Sizlerden aldığımız güç ve azimle vatanımızı sonsuza dek yaşatma kararlılığı ve azmindeyiz. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Anadolu’nun her köşesinden gelerek, destan yazan fedakâr ecdadımızı Türk ordusunun kahraman mensuplarını vatan, millet ve bayrak uğrunda canlarını feda eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

Buradaki törenin ardından Vali Tavlı ve beraberindeki heyet Muğla'daki şehitlikleri ziyaret ederek dua etti.

Bu haber toplam 376 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.