Sinem Kaplan

Sinem Kaplan

Muğla’da Corona virüsü Krizi

Muğla’da Corona virüsü Krizi

Muğla’da Corona virüsü şüphesi tam anlamıyla kısa süreli krize yol açtı. Sosyal medyada bir anda çıkan söylentiler ve fotoğraflar virüsün Muğla’da hastane acilinin karantinaya alındığı yönündeydi.  Bilginin doğruluğu tam anlamıyla yetkili mecralar tarafından açıklanmadan Muğla halkının bir çoğu virüsün yayıldığı kanaatine varmışlardı bile. Bize gelen haberler bir anda çığ gibi büyüdü.

Biz bu gelen ihbarlar üzerine daha yetkililerden haber alamadan sosyal medya üzerinde yazılar, fotoğraflar hatta ses kayıtları bile yer aldı. Gönderilen ses kayıtlarında virüsün Hastaneye getirilen bir kişide olduğu, acilin karantinaya alındığı ve herkesten bu bilginin saklandığı her kesin yayabildiği kadar yayması gerektiği söyleniyordu. Doğal olarak Muğla halkını da bir telaş aldı gitti. Bir anda herkes bu bilgileri yaymaya başladı.

Kısa bir süre sonra Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer’den açıklama geldi. İskender Gencer yaptığı açıklama şu şekilde;

06.02.2020 tarihinde Marmaris ilçemizde bir işletmeden gelen hastada Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesinde solunum sıkıntısı ve grip semptomları tespit edilmiştir. Olası bir vaka olabileceği düşüncesi ile gerekli, önlemler alınmış olup eşzamanlı Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçilerek klinik ve epidemiyolojik değerlendirme yapılmıştır. Vakanın coronavirüs olmadığı kanaatine varılarak hastaya standart viral pnömoni tedavisi başlanmıştır. İlimizde şuan itibariyle olası veya kesin coronavirüs vakası yoktur.

Birçok kesimin bu açıklamadan sonra yüreklerine tam anlamıyla su serpildi. Fakat birçok kişinin aklında da hasta içinde çekilmiş karantina fotoğrafları kaldı. Bu kadar tehlikeli ve yüzlerce insanın hayatına mal olmuş bir hastalık umarım daha fazla ülkeler arasından yayılmadan önlemler alınır. Türkiye’ye gelmiş olabilme ihtimali bile zaten hepimizi korkutmaya yetti.

Bu tür salgın hastalıkların riskleri değerlendirilmeli ve vatandaşlar bilinçlendirilmelidir. Aksi halde senaryolar üretilmeye başlanır. Bu da insanları kargaşaya sürekler.

Bu yazı toplam 3583 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Kaplan Arşivi
SON YAZILAR