Muğla’da Delegeler İnce Dedi

Muğla’da Delegeler İnce Dedi
MUSTAFA İNCİ-CHP’nin Muğla’da 12 kurultay delegesinden 6’sı değişim hareketi yönünde imza verdi. 6 kurultay delegesinden 3 tanesi kendilerine ait sosyal medya üzerinden seçimli kurultay için noter huzurda imza verdiklerini açıkladı.CHP’nin...

MUSTAFA İNCİ-CHP’nin Muğla’da 12 kurultay delegesinden 6’sı değişim hareketi yönünde imza verdi. 6 kurultay delegesinden 3 tanesi kendilerine ait sosyal medya üzerinden seçimli kurultay için noter huzurda imza verdiklerini açıkladı.

CHP’nin Muğla kurultay delegeleri Recai Seymen, Mustafa Yılmaz ve Adalet Güler olağanüstü kurultay için noterden imza verdiklerini sosyal medya üzerinden kamuoyuna duyurdu. Üç kurultay delegesinin imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“CHP Bodrum ilçe Kurultay delegeleri olarak Bir haftadır CHP Bodrum ilçe örgütümüzle yaptığımız toplantılar neticesinde aşağıdaki metni parti örgütümüzün ve kamuoyunun bilgilerine sunarız; Bizler 24 Haziran Seçimlerinden beklediğimiz sonucu alamadık. Bunun sonucu olarak da Türkiye’de geniş kitlelerin umudu, muhalefet cephesinin lideri konumundaki partimizde mutlak suretle bir değişimin kaçınılmaz olduğu görülmüştür. ‘AKP seçimin kaybedenidir’ anlayışını reddediyoruz. AKP ve Recep Tayyip Erdoğan kazanmıştır. Gerçeklik budur.

Değişimi isimlerle sınırlandırmak doğru değildir. Yani biz bir kişiyi ya da bir ismi işaret etmiyoruz. Genel Merkez, değişim çağırısıyla kurultayı toplamalıdır. Değişim rüzgârının önüne set çekilmemelidir. Değişmeden gelişmek mümkün olmaz, makyaj değiştirerek de ‘ değişim’ olmaz. Değişim zordur. Partimiz değişim’ i başarabilecek mi? Bu sorunun cevabını bir milyonu aşkın üyemizle birlikte arayacağız ve bulmalıyız. Bunu başaracağımıza inanıyoruz. Evet, bir değişim olması gerekiyor. Ancak, partimiz deki sorun sadece liderlik sorunu değildir. Örgüt yapısı, Tüzüğü ve Parti programı Sosyal demokrat bir anlayışla yeniden ele alınmalıdır. Gençlik ve kadın örgütlenmeleri, dikey değil, yatay hiyerarşiye dayanmalı, koltuğa değil ortak akla, davaya dayalı bir örgüt yapısı oluşturulmalıdır. Yaşadığımız bu süreçte, Cumhuriyetin kuruluş felsefesine ve Atatürk Devrimlerine inananların kendi aralarında kavgalarının ne yeridir ne de zamanıdır. Bu düşünceye sahip olanları Tarih yargılayacak ve yazacaktır. Tüzükte radikal bir değişikliğe gidilmedikten sonra kim gelirse gelsin yıpranması, güç zehirlenmesi yaşaması kaçınılmazdır. Umudumuz; birikimli, enerjik, teorik açıdan tutarlı, parti örgütünden yetişmiş ve toplumsal mücadele içinden gelen isimlerin, yerelden genele partimizin kurullarında yer almasıdır. Partimiz bu dönemde yepyeni bir siyaset anlayışı geliştirerek, deneyimli kadroları ve örgütüyle Türkiye’nin önünü açacak demokratik çözümleri kamuoyu ile paylaşmalı. Partimizin “sağdan oy alma” kaygısıyla içine düşürüldüğü siyasetsizlik ve ideolojik kafa karışıklığı acilen giderilmelidir. Bugün görevimiz, sloganlara hapsedilmemiş ve içeriğinden soyutlanmamış Atatürk devrimleriyle, evrensel sol değerleri günümüz için bütünleştiren yeni bir devrimci siyaseti var etmektir. Eşitliğe, özgürlüğe, laikliğe, barışa ve demokrasiye sahip çıkan, Türkiye’nin tüm temel sorunlarıyla yüzleşen ve çözümler üreten bir siyasi program oluşturulmalıdır Bunun için de ivedilikle kendi düşünce ve inançlarını içtenlikle savunabilen, sosyal demokrat ideolojiye inanmış, özgüvenleri sağlam ve sağlıklı insanları yönetim kademelerine seçerek, sağlam ve sağlıklı bir yapı oluşturmalıdır. Tüm üyelerimizi ve parti örgütlerimiz bu dönemde partimizi geleceğimizi DEĞİŞİM ekseninde yukarda saydığımız ilkeler doğrultusunda örgütlenmeye ve mücadeleye çağırıyoruz.”

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.