Muğla’da deprem

Muğla’da deprem
Muğla’da merkez üssü Ege Denizi olan 6.6 şiddetindeki deprem korku yarattı.Muğla’da saat 14.51 sıralarında meydana gelen deprem kısa süreli de olsa...

Muğla’da merkez üssü Ege Denizi olan 6.6 şiddetindeki deprem korku yarattı.

Muğla’da saat 14.51 sıralarında meydana gelen deprem kısa süreli de olsa paniğe yol açtı. Kandilli Rasathanesi verilerine göre, merkez üssü Ege Denizi olan deprem 6.6 şiddetinde gerçekleşti.

Muğla’nın Merkez Menteşe ilçesinde de hissedilen deprem vatandaşlar arasında korku dolu anlara sebep oldu.

Deprem çevre illerde de hissedildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Ege Denizi açıklarında 6.6 büyüklüğündeki meydana gelen depremle ilgili olarak Muğla Valiliği açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmadığı ifade edildi.

Muğla Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde: “30.10.2020 günü saat 14.51 sıralarında Ege Denizi açıklarında 6.6(Mw) büyüklüğündeki deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası Afad ekipleri tarafından alan taraması devam etmekte olup, 15.30 itibari ile Muğla merkez ve ilçelerinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Muğla merkez ve ilçelerinde AFAD koordinasyonundaki saha tarama çalışmaları devam etmektedir. İlimiz genelinde AFAD Başkanlığı tarafından 24 saat izlenen toplam 25 adet deprem istasyonu bulunmakta olup gelişmeler anlık olarak takip edilmektedir.”

Öte yandan, İzmir’de meydana gelen bina yıkımı sonrası Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir’e 3 AKS, 1 Role aracı (iletişim aracı) ve 17 personel, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından ise 4 ekip aracı, 19 personel İzmir’e gönderildi.

Bu haber toplam 876 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.