Muğla'da Deprem "Üçgeni"

Muğla'da Deprem "Üçgeni"
FERDİ YAVUZ- Datça, Marmaris ve Milas’ta meydana gelen depremler korkuttu. Muğla’nın Datça, Marmaris ve Milas ilçelerinde meydana gelen depremler kısa...

FERDİ YAVUZ- Datça, Marmaris ve Milas’ta meydana gelen depremler korkuttu. Muğla’nın Datça, Marmaris ve Milas ilçelerinde meydana gelen depremler kısa süreli korku ve paniğe yol açtı. Cuma günü Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında saat 23:20 sıralarında 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen deprem panik yarattı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı verilerine göre, Ege Denizi'nde (Muğla Datça açıkları) saat 23:20'de 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Datça'nın 66 km uzaklığında gerçekleşen depremin derinliği 12 kilometre olarak açıklandı.

Muğla'da Deprem "Üçgeni"

Datça açıklarında meydana gelen 4.1 şiddetindeki depremin ardından Marmaris’te sallandı. Dün Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Marmaris açıklarında saat 17.51’de 4.3 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Depremin yerin 42 kilometre derinliğinde meydana geldiği belirlendi.

Son depremde Muğla’nın Milas İlçesi’nde kaydedildi. Milas’ın Avşar Mahallasi’nde, bugün 3 artçı deprem meydana geldi. Arka arkaya meydana gelen depremler yerin 15, 7.5 ve 7.3 km derinliğinde oluştu. Yine aynı gün Milas’a bağlı İkizköy ve Bağdamları Mahalleleri’nde depremler meydana geldi. İkizköy ve Bağdamları Mahalleleri’nde hafif şiddetle meydana gelen depremler yerin 1.5 km altında gerçekleşti.

Muğla’da 3 günde 3 ilçede meydana gelen depremler, halk arasında kısa süreli korku ve paniğe yol açtı.

Bu haber toplam 2012 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.