Muğla’da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Düzenlendi

Muğla’da Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni Düzenlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından şehitlerin yakınlarına düzenlenen törenle takdim edildi.Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyaları, Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından şehitlerin yakınlarına düzenlenen törenle takdim edildi.

Muğla Sıktı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi C Salonunda gerçekleşen törene Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir Yağcı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Binbaşı Tuğran Akarsu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Süleyman Taşkesen, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasin Ağır’ın babası Ramazan Ağır’a, Şehit Hava Savunma Üsteğmen Emre Kargın’ın babası Muammer Kargın’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve beratı Muğla Valisi Orhan Tavlı tarafından takdim edildi.

Törende konuşan Vali Orhan Tavlı, “Bugün Türk Milletinin Aziz Varlığı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Ebediyen hür ve bağımsız yaşaması uğruna mübarek vatan topraklarına kanını akıtmış aziz şehitlerimizin muhterem ailelerine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih edilen Devlet Övünç Madalyası ve beratı takdimi dolayısıyla bir aradayız. Şehitlik ve Gazilik, kahraman milletimizin her ferdinin asırlar boyunca erişmeyi dilediği en yüce makamlardır. Aziz Milletimiz, istiklali uğrunda şehit ve gazi olmayı şanlı tarihimizin her döneminde büyük bir onur ve gurur kaynağı olarak görmüştür.” dedi.

Türk Milletinin şanlı tarihinde hiç kimsenin esaretine boyun eğmediğini dile getiren Vali Orhan Tavlı, “Milli Mücadele yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ateşlediği Kuva-yi Milliye Ruhu ile nasıl ülkemizi savunduysa, bu topraklarda yaşamak adına nasıl Çanakkale’yi geçilmez kılıp kahramanlık mücadelesi verdiyse, bugün de, gelecekte de aynı ruhla, aynı bilinçle mücadelesine devam etmektedir. Bugün, kahraman ecdadımızın bizi millet yapan değerler için verdiği mücadelenin ete kemiğe büründüğü Çanakkale Zaferin 106. Yıldönümüdür. Çanakkale, yedi düvele meydan okuyan, dönemin en modern ordularını dize getiren, tarihin akışını değiştiren ecdadımızın yazdığı şanlı bir destandır.” diye konuştu.

Vali Orhan Tavlı, “Aziz şehitlerimizin kıymetli aileleri, sizler şehitlerimizin yadigârı, başımızın tacısınız. Aziz şehitlerimizden devletimize, milletimize, bizlere en büyük ve en kıymetli hazinesiniz. Devlet ve millet olarak her zaman sizlerin yanındayız. Şehit yakınlarımıza ve gazilerimize devletimiz ve milletimiz adına şükranlarımı sunuyorum. Bu düşüncelerle sözlerime son verirken Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle, şükranla yâd ediyor; hayatta olan gazilerimize, değerli ailelerine ve kıymetli şehit yakınlarımıza minnet ve saygılarımı sunuyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.