Muğla'da doktorlar iş bıraktı

Muğla'da doktorlar iş bıraktı
Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi nedeniyle sağlık çalışanları iki günlük iş...

Samsun'da Op. Dr. Kamil Furtun'un görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi nedeniyle sağlık çalışanları iki günlük iş bırakma eylemi başlattı. Muğla'da bir grup sağlık çalışanları İl Sağlık Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakarak, olayı protesto etti.

Samsun'da Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde görevli Göğüs Cerrahı Op. Dr. Furtun'un geçen cuma günü hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu ölmesi nedeniyle sağlık camiasının tepkisi devam ediyor. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde sağlık çalışanları bir araya geldi. Eyleme, Muğla Tabip Odası, Aile Hekimleri Derneği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Genel Sağlık İş, Türk Sağlık Sen ve Aile Sağlığı Elemanları Derneği’nin üyeleri destek verdi. Acil Servisi önünden yürüyüşe geçen sağlık çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü'ne siyah çelenk bırakarak, basın açıklaması yaptı.

Muğla Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Cafer Şahin burada yaptığı açıklamada, Dr. Furtun'un görev yaptığı hastanede öldürülmesini kınadı. Yaşanılan olayın münferit bir vaka olmadığını altını çizen Şahin, "Acı ile doluyuz. Yılların emeği ile yetişmiş, kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakârca hizmet vermeye çabalayan kıymetli meslektaşlarımız için gözyaşı döküyoruz." dedi.

Şahin, bu cinayetlerin katili kadar mafya bozuntularını taşeron adı altında hastaneye sokanların da parmağının olduğunu ileri sürerek, "Daha fazla kâr hırsıyla sağlıkçıları zorla, tehditle ölesiye çalıştıran, özel sermayenin gözünü doyurmak için hastalanma garantisi veren ve bir yandan hekimlerin sağlıkçıları her fırsatta kötüleyen, 'paragöz, tembel' diyen, SABİM'le terör estirenlerdir. Sadece katilin değil, azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz. Bugün sağlık kurumları olarak yastayız, isyandayız. Sürekli olarak şiddete uğradığımız, dövüldüğümüz, vurulduğumuz hastane binalarına giremiyoruz." ifadelerini kullandı.

SES Muğla Şube Başkanı Fatma Yarış ise sağlıkta şiddetin can almaya devam ettiğini belirterek, "Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal aldı. Her gün bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyoruz. Yaşanılan bu duruma öfkeliyiz. Sadece katiller değil, azmettirenler ve önlem almayanlar da bu cinayetten sorumludur." diye konuştu.

Türk Sağlık Sen Muğla Şube Başkanı İncilay Gezgin de sağlık çalışanlarına yönelik her şiddet olayından sonra sürekli yetkilileri uyardıklarını söyledi. Bugüne kadar yaşanılan olaylarda yetkililerin gerekli önlemleri almadığını savunan Gezgin, "Hayatından endişe ederek hizmet sunan sağlık çalışanlarının, şiddete uğrayanların ve yitip giden canların vebali onların üzerindedir. Kendilerine, eş ve çocuklarına güvenlik ordusu ve zırhlı makam araçları tahsisinde tüm imkânları kullanan devletlu büyüklerimiz söz konusu sağlık çalışanlarının can güvenliği olunca alınacak tedbirleri ve bu uğurda yapılan uyarıları ne den görmezden gelirler? Hastanelerde; hekiminden hemşiresine, ebesine, teknisyeninden, teknikerlerine memurundan hizmetlisine kadar bütün sağlık çalışanlarını güvenli bir çalışma ortamına hasret kalmışlardır. Kısacası devlet çalışanını korumaktan aciz bir hale gelmiştir. Bu acizlik bizim devletimize yakışmamaktadır. Talebimiz çok basittir. Sadece güvenli çalışmak ve akşam olunca sağ salim ailemize kavuşmak istiyoruz. Hastanelerin savaş meydanlarını andırdığı, çalışanın her saniye şiddete uğrama korkusu yaşadığı bir ortam olarak kalmasını istemiyoruz." diye konuştu.

Gezgin, hastanelerde hizmet üretmekten çekinir bir hale geldiklerini anlatarak, "Şifa veren eller kendi hayatlarından endişeliler. Çalışanların güvenliğini sağlayamayan Sağlık Bakanlığı ne işe yarar acaba? Sağlıkta şiddet dursun, gerekli önlemler alınsın, ölümler olmasın, yeter artık diyoruz." dedi.

Bu haber toplam 469 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.