Muğla’da Ekmeğe Zam Ramazanla Geldi

Muğla’da Ekmeğe Zam Ramazanla Geldi
FERDİ YAVUZ- Ramazan Ayında iftar sofralarını süsleyen pidenin fiyatı belli oldu. Muğla’da Ramazan pidesinin ne kadar olacağına dair en önemli açıklama Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven...

FERDİ YAVUZ- Ramazan Ayında iftar sofralarını süsleyen pidenin fiyatı belli oldu. Muğla’da Ramazan pidesinin ne kadar olacağına dair en önemli açıklama Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken’den geldi. Yapılan açıklamaya göre 2019 yılında, 350 gramlık Ramazan pidesi 3 liradan, 250 gram ekmek ise 1 lira 50 kuruştan satılacak.

Ramazan ayının en fazla tüketilen gıdası olan pidenin Muğla'da da satış fiyatı belli oldu. Ramazan pidesi 3 liradan, 250 gram ekmek ise 1 lira 50 kuruştan satılacak.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar Ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken; “ Ramazan pidesinin fiyatı onaylandı. Dolayısıyla 350 gramlık Ramazan pidesi 3 liradan satılıyor.” Dedi. Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar Ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akerken ekmek fiyatları ile ilgili şunları kaydetti; “Ankara, İstanbul, Bursa, Aydın Denizli, Antalya gibi birçok ilimizde ekmeğin kilogramı 6 lira 25 kuruş olmak üzere bu fiyat yürürlüğe girdi. Diğer illerde 6 lira 25 kuruş olan ekmeğin kilogram fiyatının, Muğla’da 6 lira olması konusunda yönetim kurulu kararı aldık.  Ekmeğin özel bir yasası var. Diğer ürünler gibi değil. Diğer ürünleri fiyatlandırıyoruz ve yürürlüğe giriyor.  Ama ekmek Bakanlık onayına sunuluyor. Bakanlığın görüşü alınıyor. Bakanlığın görüşü doğrultusunda fiyatlandırılıyor.  Bakanlık daha önce ekmeğin kilogram fiyatı 5 liradan fazla olmaz dayatması yapıyordu. Fakat fırıncılar son 6 aydır hakikaten sürekli zarar ettiler. Ellerindeki gayrimenkulleri satarak ayakta kalmaya çalıştılar. Ama onlarda bir yere kadar dayandılar. Tabiî ki tüketici ve üretici arasındaki fiyat dengesinin mutlaka sağlanması gerek. Bir taraf çok mutluyken bir taraf ağlamamalı. Bizde bu dengeyi oturtmaya ve sağlamaya çalışıyoruz. Bakanlıktan da olumlu olacağına dair görüş aldık. Ayrıca 250 gram ekmek fiyatı da 1 lira 50 kuruş. Bu fiyatlar bundan sonra bu şekilde devam edecek.”

Akarken “Zam Geç Kalmış Bir Zam”

Muğla Yiyecek Maddeleri Yapanlar Ve Satanlar Esnaf Odası Başkanı Güven Akarken ekmeğe yapılan zammın geç kalınmış bir zam olduğunu belirterek; “Fırıncı esnafımız bitme noktasında. 6 ay önce, yani doların yükseldiği dönemlerde 75 liraya aldığımız un, bir anda 115 liraya çıktı. 40 liraya aldığımız maya 60 liraya çıktı. İşçilik Asgari ücret olarak %26 oranında zamlandı. Dolayısıyla bizde fırıncı esnafımızın ayakta kalması ve hizmete devam etmesi için onların mağduriyetini bir ölçüde giderdik. Ekmeğe yaptığımız zam  % 20’dir. Zam geç kalmış bir zamdır.  Aslında bu zammın 6 ay önce yapılacaktı. Ama seçim dolayısıyla Bakanlık bu zammı bu güne kadar sürekli erteledi. Ama fırıncı esnafımızın da dayanacak gücü kalmadı.”

Bu haber toplam 2773 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.