Ana Sayfa Son Dakika 19 Ağustos 2020

MUĞLA’DA GELİNCİK ŞERBETİ NASIL YAPILIR

Osmanlı yeme içme kültüründe ilk 10 şerbet arasında gösterilen “Gelincik şerbeti” içene şifa dağıtıyor. Muğla mutfağında sadece serinlemek için değil, aynı zamanda şifa niyetine tüketilen “gelincik şerbeti” yapımını sizler için paylaşıyorum.

 

Malzemeler

Özü için:

100 gram gelincik çiçeği yaprağı

1 bardak limon suyu veya koruk suyu

1 litre sıcak su

 

Şerbet için

3 bardak toz şeker

7 bardak soğuk su

 

Yapılışı

Topladığınız gelinciklerin yapraklarını ayıklayın.

Yaprakların dibindeki siyah kısımları kopartıp atın. Gelincikleri yıkayıp süzün.

En az 1,5 litre hacminde cam kavanoza gelincik yapraklarını, limon suyunu ve sıcak suyu koyun. Güneşte en az 3 gün bekletin.

  1. günün sonunda kavanozu süzün. Şekeri ilave edin ve eriyene kadar karıştırın.

Üzerine soğuk su ekleyerek karıştırın. Arzuya göre buz küpleri ve nane yapraklarıyla servis yapın.

 

GELİNCİK ŞERBETİ FAYDALARI

Astım, bronşit ve nefes darlığına iyi gelir.

Nezle, grip ve soğuk algınlığını tedavi eder.

Balgamı keser

Sakinleştirici etkisi bulunmaktadır.

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

reklam