Muğla’da hakemlik kursu başladı

Muğla’da hakemlik kursu başladı
Pandemi normalleşme sürecinde ilk hakemlik kursu Muğla’da başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde...

Pandemi normalleşme sürecinde ilk hakemlik kursu Muğla’da başladı. Türkiye Atletizm Federasyonu ve Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen Atletizm Aday Hakemlik kursu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Erkek Yurdu Konferans Salonunda başladı. Hakemlik kursuna Pandemi sürecinde beklenenden daha fazla katılım gerçekleşti.

Spor Servisi

Muğla’da hakemlik kursu başladı. Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Atletizm Federasyonuiş birliğinde düzenlenen Atletizm Aday Hakemlik kursu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Muğla Erkek Yurdu Konferans Salonunda başladı. Hakemlik kursu 14 Haziran’a kadar devam edecek.

Türkiye Atletizm Federasyonu MHK Üyesi Kurs Eğitmeni Müslüm Aksakal tarafından verilen kursta başarılı olan adaylar Hakemliğe terfi edecek. Hakem adaylarının eğitimi 4 gün sürecek. Atletizm hakemlik kursuna Muğla, Aydın, İzmir, Denizli, Uşak, Afyon ve Siirt’ten toplam 37 kişi katılım gösterdi.

Kurs boyunca hijyen kurallarına özen gösterilerek Gençlik Ve Spor Bakanlığının yayımladığı “Kontrollü Sosyal Hayat Rehberi” ve İl Hıfzıssıhha Kurulu talimatları doğrultusunda sosyal mesafe ve sağlık kurallarına dikkat edilerek kurslara başlandı.

Hakemlik kursunun açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 Pandemi süreci ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlarımızın işbirliği ile halkımızın da büyük desteği ile başarıyla yürütülmüştür. Kontrollü sosyal hayatla birlikte normalleşme sürecinde önemli adımlar atılmıştır. İlimizde spor Faaliyetlerimiz belli kurallara sıkı uyularak başlamış durumdadır. Bugün burada tüm spor dallarının anası olan Atletizm branşında ilk Aday Hakem Kursumuzu başlatmış bulunmaktayız. Covid-19 salgını sonrası bu kursun açılmış olması büyük anlam ve öneme sahiptir. Korona virüs ilk ortaya çıktığı andan itibaren çok önemli tedbirler alındı. Bu tedbirlerin sonucunda çok şükür bugün burada Atletizm Aday Hakem Kursumuzu açmış bulunmaktayız. Pandemi sonrası ilk Hakemlik kursumuza talep beklenenden yüksek oldu. Muğla’mızda dahil 7 İlden toplam 37 kursiyerimizle Sosyal Mesafe, Maske ve hijyen kurallarına harfiyen uyularak kurslarımıza devam edilecektir. Kursumuza katılan tüm adaylara üstün başarılar dilerim. Ayrıca destekleri için Atletizm Federasyonu Başkanımız Sayın Fatih Çintımar’a, Federasyon temsilcisi Kurs Eğitmeni Müslüm Aksakal Hocamıza ve İl Temsilcimiz Mustafa Küçük’e teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 490 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.