Muğla’da ikinci kadın vali dönemi başladı

Muğla’da ikinci kadın vali dönemi başladı
Türkiye’nin ilk kadın Valisi Lale Aytaman’ın ardından Muğla’da ikinci bayan vali dönemi başladı. Son çıkan valiler kararnamesi ile Muğla Valiliği’ne...

Türkiye’nin ilk kadın Valisi Lale Aytaman’ın ardından Muğla’da ikinci bayan vali dönemi başladı. Son çıkan valiler kararnamesi ile Muğla Valiliği’ne atanan Esengül Civelek, devir teslim törenin ardından Muğla’daki görevine başladı. Muğla Valiliği’nde resmi törenle karşılanan Vali Civelek, makamına oturdu. Vali Civelek’in ilk açıklaması “Vatandaşımıza makam ve gönül kapımız sonuna kadar açık” oldu.

Maviyle yeşilin buluştuğu huzur kenti Muğla’ya ikinci kadın vali olarak atandığı için onur ve gurur duyduğunu ifade eden Vali Çivelek “Amacımız Muğla’nın daha çok gelişmesini sağlayarak, ülkemizin hedeflerine ulaşma sürecinde yerel katkı vermektir. Benden önce başlatılan tüm projeler devam edecek. Halkımıza etkin kamu hizmeti vereceğiz. Görev süremizde vatandaşlarımıza makam ve gönül kapılarımız sonuna kadar açık olacak” diye ifade etti.

Kararname ile Ankara’ya alınan Vali Amir Çiçek devir teslim töreninde yaptığı konuşmada Muğla’ya hakkını helal etti. Çiçek, “Sayın Esengül Civelek; halkının yanında, vatandaşına sevgiyle, güleryüzle yaklaşan bir vali. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyorum. Biz de 3 yıllık çalışma süremizde devletin vatandaşın yanında olduğunu göstermeye çalıştık. Bu süre içinde çalıştığım tüm arkadaşlarım, vatandaşlarım hakkınızı helal edin. Ben hepinize hakkımı helal ediyorum” diyerek uğurlandı.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 2878 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.