Muğla'da ki evlerde büyük tehlike

Muğla'da ki evlerde büyük tehlike
Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, granit sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika’da dış mekânlarda kullanıldığını, Türkiye’de...

Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, granit sağlıklı olmadığı için Avrupa ve Amerika’da dış mekânlarda kullanıldığını, Türkiye’de ise tam tersi iç mekânlarda kullanıldığını söyledi. 

Koçar, hem ucuz hem de görüntüsünün güzel olması nedeniyle vatandaşlar tarafından iç mekânlarda tercih edilen Çin granitinin insan sağlığını tehdit ettiğini açıkladı. Vatandaşın bu konuda bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Muğla Mermerciler Derneği Başkanı Abdullah Koçar, evlerin iç mekânlarının yanı sıra birçok kamu kurumunun da iç mekânlarını Çin granitinin süslediğini ileri sürdü. Son 20 yıldan bu yana ülkemizde ciddi manada Çin’den granit girişi olduğunu anlatan Koçar, şöyle konuştu: "Granit sağlıklı değil. İyi göründüğü için insanlar evlerinin banyosuna ve mutfak bölümlerine granit yaptırıyor. Çin’den geldiği için ucuz oluyor. Mermercilerin asıl para kazandığı mutfak tezgâhlarıdır. Çünkü büyük ölçüde mermer kullanırlar. Son 10 yıldan bu yana tezgâh satışlarımız düştü. Sebebi Çin graniti daha ekonomik ve güzel olduğu için. Çin granitinin içinde kesinlikle radyoaktif madde var. Radyasyon yayıyor. Radyasyon ölçen bir cihazı koyun üzerine cihaz ötmeye başlar. Avrupa ve Amerika’da granit dış cephelerde kullanılır. Ev içerisinde kesinlikle granit kullanmazlar. Biz de ise tam tersine mutfağımıza tezgâh yaptırıyoruz. Tezgâh üzerine koyduğumuz yiyecekleri sonra yiyoruz.”

Bu haber toplam 577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.