MUĞLA'DA KURUMLARIN KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AYRIMCILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI İZLENİYOR

MUĞLA'DA KURUMLARIN KADINA YÖNELİK ŞİDDET VE AYRIMCILIKLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI İZLENİYOR
Türk Kadınlar Birliği tarafından, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin ortaklığı ve AB Delegasyonunun mali desteğiyle 'Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz' projesi kapsamında Muğla'da Ocak 2020...

Türk Kadınlar Birliği tarafından, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği'nin ortaklığı ve AB Delegasyonunun mali desteğiyle 'Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz' projesi kapsamında Muğla'da Ocak 2020 yılından bu yana izleme çalışması gerçekleştirildi. Proje kapsamında 2'nci izleme döneminin ardından yayınlanacak kitap ile Türkiye'de kadın haklarına yönelik yasaların ne kadar uygulandığının ortaya çıkması bekleniyor.

MUĞLA'DA 10 KURUMUN ÇALIŞMALARI İZLENİYOR

Projede kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla ilgili yasaların kurumlar tarafından uygulanıp uygulanmadığı Menteşe Kent Konseyi Kadın Meclisi, Karya Kadın Derneği, Emek Benim Kadın Derneği, Muğla Barosu Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu, Muğla Kadın Dayanışma Grubu, Marmaris Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Fethiye Şubesi tarafından izleniyor.

Bu kapsamda Muğla'da Menteşe, Marmaris Belediyeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Adli Yardım ve Mağdur Hizmetleri Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Marmaris İlçe Sağlık Müdürlüğü, üniversite ile İl İnsan Hakları Kurulu ile Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyonuna toplam 212 soru yöneltildi.

YERELDEKİ AKTÖRLERİN FARKINDALIĞI ARTIRILACAK

Projenin Muğla Bölge Mentörü Gaye Cön, "35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatın tanınırlığını artırmak ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki aktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır" dedi.

Kadınların yasal güvencelerinin hayata geçirilmesine katkı sağlanması amacıyla gerçekleştirilen projenin 2'nci izleme döneminin sonunda yayınlanacak kitap ile Türkiye'deki yasaların ne kadar uygulandığı da ortaya çıkması bekleniyor.

Bu haber toplam 272 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.