Muğla'da leyleklerin yuva telaşı

Muğla'da leyleklerin yuva telaşı
Baharın müjdecisi leylekler Afrika'dan Muğla'daki Akçapınar Mahallesi'ne gelmeye başladı.Baharın müjdecisi leylekler yüzyıllardır mekan tuttukları Muğla'nın Ula'ya bağlı Akçapınar Mahallesi'ne gelmeye başladı. Afrika’dan...

Baharın müjdecisi leylekler Afrika'dan Muğla'daki Akçapınar Mahallesi'ne gelmeye başladı.

Baharın müjdecisi leylekler yüzyıllardır mekan tuttukları Muğla'nın Ula'ya bağlı Akçapınar Mahallesi'ne gelmeye başladı. Afrika’dan Muğla’ya uzun bir uçuş gerçekleştiren leyleklerin bu yıl ki sayılarında artış gözlendi. Köy muhtarının elektrik tellerini korumaya aldırması ve leylek yuvalarını elektrik direklerinden uzaklaştırmasının ardından leylek sayısı her geçen yıl arttı. Leyleklerin bu yıl ki sayısının 30-35 çift olduğu bildirildi.

Gökova Körfezi’nin kıyısında yer alan Akçapınar Mahallesi’nin göçer sakinleri, ağaç direklerdeki yuvalarında hummalı bir çalışma içine girdi. Yuvalarını tamir eden leylekler, kullanılmayan beton direklerdeki çalı çırpıyı yeni yuvalarına taşıyor. Dişi leylekler zamanlarının tamamını yuvada kuluçka döneminde geçirirken, erkek leylekler hem yuva için çalı çırpı topluyor, hem de dişinin yemek ihtiyacını karşılıyor.

Akçapınar Mahalle Muhtarı Şükrü Arslan, "Yüzyıllardır Gökova Akçapınar köyüne baharın bir simgesi olan leyleklerimiz bu sene biraz fazla geldi. Bunun nedeni de daha önceden elektrik tellerimizin çıplak olmasıydı. Leyleklerin burada yavrulama döneminde uçuş antrenmanında tellere çarpan acemi yavrular telef oluyordu. Biz buna Akçapınar Muhtarı olarak AYDEM (Aydın, Denizli, Muğla Elektrik Dağıtım) tarafından proje yaptırdık. Konuyu Ula Kaymakamımıza arz ettim ve o da devreye girdi. Kabloları, leylekleri koruma amaçlı tek kabloya çevirdik. Bu da bizi mutlu etti. Leylek yavrularının uçuş modunda tellere çarpmadığını görüyoruz ve bu sene biraz fazla geldi baharın simgesi olan leyleklerimiz” dedi.

Bu haber toplam 1127 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.