Muğla’da LGS hazırlıkları tamamlandı

Muğla’da LGS hazırlıkları tamamlandı
6 Haziran Pazar günü ülke genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin gireceği LGS “Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı” gerçekleştirilecek.Türkiye genelinde uygulanacak olan LGS sınavı iki oturum...

6 Haziran Pazar günü ülke genelinde yaklaşık 1 milyon öğrencinin gireceği LGS “Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sınavı” gerçekleştirilecek.

Türkiye genelinde uygulanacak olan LGS sınavı iki oturum şeklinde yapılacak. 1. Oturum saat 09.30 da başlayacak. Öğrencilerin en geç saat 09.00’da okullarında hazır bulunmaları gerekiyor. 75 dakika sürecek birinci oturumun ardından 45 dakika ara olacak. Öğrencilerin bu arada okul bahçesinden ayrılmalarına izin verilmeyecek. İkinci Oturum saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. Sınav saat 12.50 de sona erecek.

11 BİN 505 ÖĞRENCİ SINAVA GİRECEK

İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, yaptığı açıklamada, 06 Haziran 2021 Pazar günü LGS Merkezi Sınavına 13 ilçede, 240 ortaokulda ve 780 sınav salonunda toplam 11 bin 505 öğrencinin katılacağını ifade etti.  Tüm okulların “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu” doğrultusunda “Okulum Temiz Belgesi” aldığını ifade eden Töre,  Muğla İl Milli Müdürlüğü olarak LGS Merkezi Sınavı öncesinde il genelinde okullarımızda tüm hazırlıkların titizlikle tamamlandığını ifade etti.

“HER ÖĞRENCİ İÇİN MASKE VE DEZENFEKTAN HAZIRLADIK”

İl Müdürü Töre, Covid-19 tedbirleri kapsamında Menteşe Şehit İlhan Ziya Dağdaş MTAL ve Zübeyde Hanım MTAL tarafından üretilen 30 bin maske, 25 bin kişisel dezenfektan ve 1 buçuk ton yüzey dezenfektanından oluşan hijyen paketlerini sınav yapılacak 240 ortaokulumuza gönderdik.” dedi. Her öğrenci ve salon görevlisi için hazırlanan kişiye özel el dezenfektanı ile 2 adet cerrahi maskenin sınav günü öğrencilerin sıralarında hazır olacağını ifade eden Töre,  “Ayrıca okul girişlerinde oluşturan hijyen noktalarında öğrencilerin maske değişimleri ve dezenfeksiyon işlemlerini rahatlıkla yapabilmeleri için tüm önlemler alındı.” dedi.

“VELİLER OKUL BAHÇELERİNE ALINMAYACAK”

Covid-19 tedbirleri altında gerçekleştirilecek olan LGS sınavında okul bahçelerine velilerin alınmayacağını ifade eden Töre, “Öğrencilerimiz sınava kendi okullarında girecekler. Okul bahçelerine salgın tedbirleri gereği velilerimizi alamıyoruz. Kapı önlerinde sosyal mesafeyi engelleyecek kalabalıkların oluşmaması için velilerimizden ricamız, zorunlu olmadıkça okula gelmemeleri. Öğrencilerimizin birinci oturum sonrası verilecek arada okul bahçesi dışına çıkmalarına izin verilmeyeceği gibi veliler de okul bahçelerinden içeri alınmayacaklar. Velilerimizin içleri rahat olsun, öğrencilerimizin beslenme ihtiyaçları için tüm okullarımızda su, meyve suyu, gofret, kek, kraker vb ikramlar hazırladık. Ayrıca her okulumuzda rehber öğretmenlerimiz okul bahçelerinde öğrencilerimizin yanında olacaklar.” dedi.

“SINAV GÜNÜNDEN ÖNCE MUTLAKA HAZIRLIKLARI KONTROL EDELİM”

Sınava giriş belgelerinin sınav salonlarında öğrencilerin sıralarında hazır olacağını belirten İl Müdürü Töre, “Sınava gelirken öğrencilerimiz yanlarında mutlaka geçerli kimlik belgesi bulunduracaklar. En az iki adet koyu siyah kurşun kalem, 1 adet kalemtıraş, iz yapmayan silgi ile sınava gelecekler. Eğer isterlerse etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede suyu yanlarında bulundurabilirler. Ancak cep telefonu, akıllı saat vb dijital araç gereçler sınav salonlarına alınmayacak.  Öğrencilerimiz mutlaka, sınava gelirken getirmeleri gereken kimlik belgesi, kalem, silgi ve kalemtıraşı sınavdan bir gün önce hazırlasınlar.

6 Haziran Pazar Günü yapılacak LGS öncesinde tek bir kriter göz ardı edilmeden tüm öğrencilerin, salon görevlilerinin ve velilerin sağlığını ve güvenliğini ön planda tutarak tüm çalışmaları titizlikle gerçekleştirdiklerini ifade eden İl Müdürü Töre, “Velilerimize gönül rahatlığıyla çocuklarını sınava gönderebileceklerinin teminatını veriyoruz.” dedi.

LGS ‘de Marka Olma Başarısını Sürdüreceğiz

“LGS’de iki yıldır alınan birincilikle adını duyuran Muğla’nın bu sene de aynı başarıyı elde edeceğine inandığını ifade eden Töre, “Muğla olarak son iki yıldır LGS’de büyük bir başarı elde ettik. Bu başarı Muğla’da görev yapan okul müdürleri ve öğretmenlerin başarısıdır. Onların alandaki emekleriyle bu başarıyı elde etmiş bulunuyoruz. Temennimiz; LGS sınavlarındaki başarısıyla markalaşan ilimizin aynı başarıyı bu sene de göstermesidir. Sınava katılacak olan tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Rabbim gerek öğrencilerimizin, gerek anne-babalarının harcadığı emekleri boşa çıkartmasın.” dedi.

Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.