Muğla’da maskeli YKS heyecanı

Muğla’da maskeli YKS heyecanı
Ülke genelinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu TYT (Temel Yeterlilik Testi) Muğla’da Coronavirüs tedbirleri kapsamında...

Ülke genelinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu TYT (Temel Yeterlilik Testi) Muğla’da Coronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Subaylık ve LGS sınavından sonra üçüncü maskeli sınav olan YKS’de öğrenciler üniversite için ter döktü. Sınava lise son sınıflardan mezun olan 8 bin 813 aday katıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ise öğrenciler sınavdayken sokaklar boş kaldı.

Sinem Karakaya

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) birinci oturumu TYT (Temel Yeterlilik Testi) ülke genelinde olduğu gibi Muğla’da da Coronavirüs tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi. Üniversiteyi kazanmak için ter döken lise son sınıf öğrencileri sosyal mesafe kurallarına uyarak ve maske ile sınıflara alındı. Okul girişleri polis ekipleri tarafından kontrol altındayken,  öğrencilere dezenfektan ve maske dağıtıldı. Sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında ise, öğrenciler sınavdayken sokaklar boş kaldı.

Temel Yeterlilik Testi (TYT) oturumunda, 12. sınıfların yanı sıra geçen yıllarda mezun olup bir yükseköğretim programına yerleştirilmeyen adaylar ile yükseköğretimde okuyan ve yeniden sınava başvuran adaylar da olmak üzere toplam 23 bin 468 aday ter dökerken veliler dışarıda çocuklarını heyecanla bekledi.

Coronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan olan sınav, il genelinde Menteşe, Yatağan, Milas, Bodrum, Ula, Fethiye olmak üzere 6 ilçede bulunan sınav merkezi okul ve kurumlarda gerçekleştirildi.

Öte yandan okul dışında çocuklarını bekleyen bazı veliler sosyal mesafe kurallarına uymaya çalışırken, bazı velilerin sosyal mesafeye uymadığı görüldü.

10.15’te başlayarak 13.00’de sona eren sınav,  28 Haziran Pazar günü devam edecek.

Bu haber toplam 534 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.