MUĞLA'DA ÖĞRENCİLERE SINIRSIZ EĞİTİM

MUĞLA'DA ÖĞRENCİLERE SINIRSIZ EĞİTİM
Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Sınırsız Eğitim Projesi' kapsamında, Yatağan ilçesinde...

Muğla Valisi Orhan Tavlı'nın himayelerinde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen 'Sınırsız Eğitim Projesi' kapsamında, Yatağan ilçesinde televizyonu olmayan 18 aileye televizyonları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından teslim edildi.

Eğitimde fırsat eşitliği ilkesi gereğince il genelinde EBA ders araçlarına erişim problemi yaşayan öğrencilerin erişim şartlarının iyileştirilmesi amacıyla başlatılan "Sınırsız Eğitim" projesiyle, öğrencilerin televizyon, tablet, internet aboneliği vb. ihtiyaçları karşılanmaya başlandı ve 90 okulda EBA Destek Noktası kuruldu.

"Sınırsız Eğitim" projesiyle ilk olarak çeşitli koşullar nedeniyle uzaktan eğitime erişemeyen, erişme imkânı olsa bile uzaktan eğitim araçlarını etkin kullanamayan öğrenciler tek tek tespit edildi. Üç aşamalı projenin ilk ayağında evinde televizyon olmayan öğrencilere öncelik verildi. Milli Eğitim Müdürlüğü, Kaymakamlıklar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Muğla'ya Hizmet Vakfı desteğinde 214 aileye televizyon alındı. Televizyon dağıtımı ilk olarak Yatağan ilçesinde başladı.

Yatağan 23 Nisan Ortaokulunda düzenlenen törene, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik ve aileler katıldı.

Uzaktan eğitim sürecinde Muğla olarak EBA kullanımında Türkiye birincisi olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürümüz Pervin Töre, "150 bin öğrencimizden uzaktan eğitim sürecinde gerek televizyondan, gerekse bilgisayardan EBA erişimini sağlayamayan öğrencilerimiz var mı diye araştırma yaptık. Tüm ilçelerimizde çocuklarımızın EBA kaynaklarına erişimlerini sağlamak üzere Sayın Valimizin himayesinde 'Sınırsız Eğitim" projesini başlattık. Bu proje üç aşamadan oluşuyor. Bugün projemizin birinci kademesinin ilk toplantısını yapıyoruz. Uzaktan eğitim sürecine dâhil olmaları adına Muğla'da televizyonu olmayan 214 öğrencimizin televizyonlarının olmadığını tespit ettik. Bugün eğitim ve öğretimin başladığı ilk günde öğrencilerimizi televizyonları ile buluşturmak istedik." dedi.

Konuşmaların ardından Yatağan ilçesinde televizyonu olmayan 18 aileye televizyonları, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü tarafından teslim edildi.

Valiliğimiz himayelerinde, Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Sınırsız Eğitim" projesine; İlçe Kaymakamlıkları, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, Muğla Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Muğla'ya Hizmet Vakfı ve  13 ilçemizdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları destek veriyor.

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.