Muğla’da Öğretmenler Günü Kutlandı

Muğla’da Öğretmenler Günü Kutlandı
Neval ÇOLAK- Öğretmenler günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler...

Neval ÇOLAK- Öğretmenler günü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreni ile başlayan 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama töreni Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

Muğla’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli programlarla kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajının ardından genç öğretmenler adına konuşma yapan Şemsiana Anaokulu Öğretmeni Ayşe Nur Asıcı; “Bugün benim gibi mesleğe yeni başlayan öğretmenler için çok özel bir gün. İnsana hayatı yaşamayı öğreten yüce bir kişiliği ifade eden öğretmen mesleğine mensup olmanın gururunu taşıdığımız bir gün. Yurdumuzun neresinde, hangi şartlarda olursa olsun görevimizi özveriyle, sabırla, özenle ve sevgi ile yapacağız. Değişen değildir, değişen hedeflerdir, değişen ülkedir. Değişmeyen öğretmenin gönlünden çocuğun kalbine akan niyet ve bilgidir. Her çocuğun yolculuğunu değerli kılmak, rehberi olmak görevimiz. Bizler mum gibi kendisi tükenirken etrafı aydınlatan öğretmenler değil, tükenmeden yel değirmeni gibi her hareketimizle enerji üretip, enerji ürettikçe de yenilenen öğretmenler olacağız.” dedi.

Muğla’da Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleşen kutlama töreninde emekli öğretmenler adına konuşma yapan emekli öğretmen Asuman Onargan; “30 yıllık meslek hayatımın en zor görevi belki de bu olsa gerek. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde emekli bir öğretmen olarak konuşma yapmak. Her doğan güneşin bir batışı vardır tıpkı insan hayatı gibi. Hiç silinmeyecek anılar, hayaller bırakarak bu kutsal mesleği bizden sonraki öğretmenlere devretmenin mutluluğunu taşıyorum. Ne mutlu bana ki böyle kutsal bir mesleğe yıllarımı verdim. Öğrencilerimin kederi kederim, umutları umudum, sevinçleri sevincim oldu. Sevgili meslektaşlarım yollarımız hiçbir zaman ayrılmayacak. Kalbimde hep öğrencilerim, okulum ve siz değerli arkadaşlarım olacak.” şeklinde konuştu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği anlamlı günün 91. yıldönümü kutlama töreninde günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “24 Kasım, milletimizin birlik beraberlik içinde, aydınlık yarınlara yürümesinde, en büyük paya sahip olan öğretmenlerimizin gurur günüdür. 1981’den bu yana her 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, tüm öğretmenlerimiz için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur, olmaya da devam edecektir.” dedi.

Muğla’da Öğretmenler Günü Kutlandı

“Öğretmen Olmak, Fikri Hür, Vicdanı Hür, İrfanı Hür Nesiller Yetiştirmektir”

Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün  “Milletleri kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.”  sözünden de anlaşılacağı üzere, bu milletin geleceğine yön verecek olan yine sizlersiniz diyen Töre; “En zor şartlarda bile ülkemizin her köşesine ulaşarak ışık olan, ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmayı gaye edinmiş, siz değerli öğretmenlerimiz sayesinde, gelecekten en ufak bir endişemiz yoktur. Her şeyin hızla değişip dönüştüğü, bilgiye ulaşmanın kolay olduğu 21. yüzyıl dünyasında, öğretmenlerin rolü de değişmiştir. Artık öğretmenlerden geleneksel eğitim yaklaşımlarının çok ötesinde, öğrenmeye hükmeden değil, öğrenmeye ilham veren rehberler olması beklenmektedir.  Bugünün öğretmeni milli kültürünü özümseyerek evrensel değerleri kucaklayan ve rolü öğrenen araştırmacı, öğretim tasarımcısı olarak yeniden tanımlanmış öğretmendir. Yeni öğretim yaklaşımlarını benimsemiş, merakına merak uyandıran, kendini sürekli yenileyen ve geliştiren öğretmenler sayesinde, öğrencilerimiz 21.yüzyıl yaşam becerilerini edinecektir. Öğretmen olmak, öğrencisinin hayatına dokunan, onun hayatında kocaman bir yer sahibi olan, bin bir umut dolu çocuk dünyasının kaptanı ve kahramanı olmaktır. Öğretmen olmak, sadece ufku değil ufkun ötesini de görebilmektir. Öğretmen olmak, iltifat beklemeden marifete talip olmaktır. Öğretmen olmak, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmektir. Şunu unutmamalıyız ki takvimler hangi yüzyılı gösterirse göstersin iyi öğretmen olmanın ilk şartı: İnsanlığı, vatanını, milletini ve mesleğini sevmektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasında öğretmenlere seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; “Ne kadar ağır bir yükün emanetçileri olduğunuzun bilincindeyiz. Bu yolda sizlerle hep birlikte omuz omuza yürüyeceğiz. Köklü tarihimizden ve milli değerlerimizden aldığımız güçle öğrencilerimizi evrensel değerlerle buluşturacak, eğitim adına yaktığımız meşalemizi sizlerle birlikte sonsuza dek gururla taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle başta Sayın Valimiz olmak üzere eğitime emek veren, katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkenin her yerinde vazifelerini hakkıyla ifa eden öğretmenlerimizi en içten duygularımla tebrik ediyor; tüm öğretmenlerimizin ve Milli Eğitim ailemizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından adaylıkları kaldırılan öğretmenler yemin etti. Sonrasında emekli öğretmenlere Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından imzalı hizmet şeref belgesi takdim edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenler arası anı, ilkokul öğrencileri arası resim, ortaokul öğrencileri arası şiir ve lise öğrencileri arasında kompozisyon yarışmalarında 1. olan öğretmen ve öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi.

Muğla Güzel Sanatlar Lisesi resim öğretmeni Ayşe Uzar ve öğrencileri tarafından, 24 Kasım Öğretmenler Günü’ne özel yapılan yağlıboya çalışması sergilendi. Kutlama töreni, Muğla Güzel Sanatlar Lisesi öğretmen ve öğrencilerin seslendirdiği konserle sona erdi.

Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.