Muğla’da online halk oyunu çoşkusu

Muğla’da online halk oyunu çoşkusu
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası Kutlamaları kapsamında Menteşe Gençlik...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası Kutlamaları kapsamında Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen 19 Mayıs Halk Oyunları Solo Performans Yarışması Facebook üzerinden canlı olarak gerçekleştirildi.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 15 Mayıs 2020 Gençlik Haftası başlangıç tarihinden itibaren her akşam Facebook üzerinden canlı olarak düzenlenen Bayram özel Programı kapsamında gerçekleştirilen Halk Oyunları Solo Performans yarışına ilgi yoğun oldu.

50’ye yakın solo performansın yer aldığı yarışmada halk oyuncular, evlerinde çektikleri 1-2 şer dakikalık solo performans videolarını Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğüne e-mail yolu ile ulaştırdılar. Performanslar her akşam canlı olarak yayınlanan 19 Mayıs özel programında vatandaşların beğenisine sunuldu. Daha sonra İnstagram adresinde yayınlanan videolar halk oyuna açıldı. En yüksek beğeniyi alan performanslar 19 Mayıs Salı akşamı özel Jüri tarafından değerlendirilerek yine canlı yayında açıklandı.

Bu sene dünyayı etkisi altına alan Pandemi nedeni ile 19 Mayıs coşkusunu gençlere, vatandaşlara evlerinde yaşatmak için bir takım etkinlikler gerçekleştirdiklerini söyleyen Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer ilman, “Gençlik Haftasının başlangıcı olan 15 Mayıs’tan itibaren, her akşam Facebook üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlarla,  Aileler Yarışıyor, Evde Spor Yapıyorum, Şınav Yarışması, İp Atlama Yarışması, Top Sektirme yarışması gibi online etkinlikler gerçekleştirdik. Halk Oyunları Solo Performans yarışması da bunlardan birisi. Büyük talep gördü ve çok keyifli bir yarışma oldu. Ben dereceye girsin girmesin tüm yarışmacılarımıza teşekkür ediyorum. Bu zaten bir yarışmadan çok şenlikti. 19 Mayıs Gençlik haftası boyunca önemli bir mesai harcayan güzel fikirler üretip uygulayan çalışma arkadaşlarımı da huzurlarınızda tebrik ediyorum” dedi.

19 Mayıs Halkoyunları Solo Performans Yarışması Sonuçları ise şöyle:

BAYANLAR

Minikler

1.Çağla Yavuz2.Gülsüm Ekiz Selvi

Yıldızlar

1.Doğa Uysal 2.Gizem Kayahan

Gençler

1.Deren Uysal 2.İrem Özdemir 3.İrem Özkan

Büyükler

1.Elif Çetin 2.Tülay Uysal 3.Ayşe Nur Akbulut

ERKEKLER

Minikler

1.Çağan Ay

Yıldızlar

1.Yiğit Akan 2.Toprak Ceyhan

Gençler

1.Mert Eren 2.Berkay Poyraz 3.Orçun Başıbüyük

Büyükler

1.Muhammed Emin Yeğen 2.Sinan Özen 3.Murat Koçer

Organizasyon Özel Ödülü

  1. Anıl Erdem 2.Mert Bagdemir

Bu haber toplam 797 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.