Muğla’da Ramazan Bayramı tedbirleri arttırıldı

Muğla’da Ramazan Bayramı tedbirleri arttırıldı
Ramazan Bayramı öncesi Coronavirüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek amacıyla, Muğla’da denetim ve tedbirler sıklaştırıldı....

Ramazan Bayramı öncesi Coronavirüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek amacıyla, Muğla’da denetim ve tedbirler sıklaştırıldı. Muğla Valisi Esengül Civelek, Ramazan Bayramı ve Muğla’da uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi, Menteşe’de kurulan Perşembe Pazarında denetimlerde bulundu.

Haber Merkezi

Ramazan Bayramı öncesi Coronavirüs salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesi amacıyla, il genelinde denetim ve tedbirler arttırıldı.

Bu kapsamda Muğla Valisi Esengül Civelek, Ramazan Bayramı ve Muğla’da uygulanacak 4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Menteşe’de kurulan Perşembe Pazarında denetimlerde bulundu.

Pazarda tek tek gezdiği tezgâhlardaki esnafa bol kazançlar dileğinde bulunan Vali Civelek, vatandaşları ve esnafı sosyal mesafeye riayet etmeleri ve maske kullanmaları konusunda uyararak, salgının toplum sağlığını tehdit ettiğini, bu nedenle alınan tedbirlere herkesin riayet etmesi gerektiğini vurguladı.

Vali Civelek, “Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanarak etaplar halinde uygulanmaya başlanılan ‘Normalleşme Planı’nda öngörülen takvime göre her sektörün salgının bulaşma hızını en alt seviyede tutacak tedbirleri alarak faaliyetlerini sürdüreceği yeni hazırlık geçiş aşamasında uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlerle ilgili il genelinde çalışmalar hassasiyetle sürdürülüyor” dedi.

Vali Civelek, “İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında bayram öncesi toplumsal hareketliliğin yaşanabileceği berber, kuaför, güzellik merkezi, alışveriş merkezi, ticari taksiler, Pazar yerleri ile şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım faaliyetlerinde ve giriş/çıkış kısıtlaması olan illerden girişlerde il genelinde Valiliğimiz koordinasyonunda Kaymakamlarımızın gözetiminde denetimler gerçekleştiriliyor” diye konuştu.

İşletmelerde hijyen kuralları, sosyal mesafe ve maske kullanımına ilişkin denetimlerin en üst seviyede yapıldığını söyleyen Vali Civelek, kurallara uymayan esnaf ve vatandaşlar hakkında cezai işlem uygulandığını belirtti.

Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.