Muğlada şehitler unutulmadı

Muğlada şehitler unutulmadı
Muğla'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü nedeniyle Muğla Şehitlik Anıtında tören düzenlendi. Törenin ardından protokol...

Muğla'da 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü nedeniyle Muğla Şehitlik Anıtında tören düzenlendi. Törenin ardından protokol üyeleri şehitlikleri ziyaret ederek mezarlıklara karanfil bırakıp dualar okudular.

Muğla Şehitler Anıtında düzenlenen tören ile 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 98.yıl dönümü etkinlikleri başladı. Tören’e Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Şehit Alileri ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Mehmet Yılmaz ve yeni Başkanı Mehmet Akkuş ile diğer protokol üyeleri katıldı.

Valilik, Belediye, Garnizon Komutanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin anıta çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşına geçildi. Saygı duruşunda askeri tören mangası 3 el saygı atışı yaptı.

Anıt defterini imzalayan Vali Şahin, defterde şu sözlere yer verdi;

“ Tarihin kaderini değiştiren, Türk milletinin şan ve şöhretini göklere eriştiren, vatan sevgisi ve duygusunu geliştiren kahramanlar; Sizler Dünyanın en güçlü ordularına karşı göğüslerinizi siper ettiniz. Tertemiz kanlarınızla “Çanakkale Geçilmez “ sözünü tarihe altın harflerle yazdırdınız. Bir dirilişin ve şahlanışın sembolü olan Çanakkale harbinin yüce milletimize daima övünç ve ilham kaynağı olması dileğiyle bu büyük zaferi coşkuyla kutluyor, huzurunuzda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi milletimiz için, bizi biz yapan, bir ve beraber yaşatan değerlerimiz için kendini feda eden kahraman ecdadımızı rahmetle, şükranla anıyoruz.”

Törenin ardından protokol ve diğer katılımcılar, Muğla Eski Şehir Mezarlığı ve Yeni Şehir Mezarlığında şehitlikleri ziyaret ettiler. Şehitlerin kabrine karanfil bırakan protokol üyeleri daha sonra dua okudular.

Bu haber toplam 508 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.