Muğla’da söz delegenin

Muğla’da söz delegenin
AK Parti Muğla İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans ile katılımıyla bugün gerçekleşecek. Atatürk Spor Salonu’ndaki kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş...

AK Parti Muğla İl Teşkilatı’nın 7. Olağan Kongresi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans ile katılımıyla bugün gerçekleşecek. Atatürk Spor Salonu’ndaki kongreye AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin katılması bekleniyor. Bugün saat 12.00’de başlayacak olan kongrede, mevcut İl Başkanı Kadem Mete ile genel seçimlerde iki kez milletvekili adayı olan Elvan Göçer yarışacak.

Sinem  Korkmaz

Uzun süredir Muğla gündemini meşgul eden AK Parti Muğla İl Teşkilatı’nın 7. Olağan genel kurulu, bugün Menteşe’de yapılacak.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans ile katılacağı AK Parti Muğla İl Kongresine Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ve Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin de katılması bekleniyor.

Saat 12.00’de başlayacak olan kongre, Menteşe’deki Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz hafta Salı günü toplanan AK Parti MYK toplantısından demokratik temayüllerle adayların çıkabileceği ve adaylara hiçbir şekilde baskı kurulmaması kararı çıkmıştı.

Kararın ardından mevcut İl Başkanı Kadem Mete, genel merkezin adayı olduğunu belirterek, saha çalışmalarına başlamıştı. Kongre süreciyle birlikte Mete’nin dışında değişimden yana bir tutum sergileyen 3 partili isim de adaylıklarını açıkladılar. Bodrum’dan Kazım Avcı, Milas’tan Levent Akyer ve Menteşe’den genel seçim sürecinde iki kez 3. sıra milletvekili adayı olan Elvan Göçer adaylıklarını açıkladılar.

Delegenin değişim talepleri karşısında Kadem Mete dışında Muğlalı bir il başkanı seçilmesi yönünde görüş birliğine varan diğer 3 adaydan Kazım Avcı ve Levent Akyer, Elvan Göçer’in lehinde adaylıktan çekilerek, desteklerini Elvan Göçer’e vereceklerini ifade etti.

Böylelikle 660 delegesi bulunan AK Parti Muğla Teşkilatında Kadem Mete ile Elvan Göçer, bugün yapılacak olan kongresinde AK Parti Muğla İl Başkanı olabilmek için delegenin karşısına çıkacaklar.

Bu haber toplam 486 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.