MUĞLA’DA TİCARİ TAKSİ ŞOFÖRLERİ İÇİN YENİ KARARLAR

MUĞLA’DA TİCARİ TAKSİ ŞOFÖRLERİ İÇİN YENİ KARARLAR
Muğla’da bazı vatandaşların ticari taksi şoförlerini şikâyet etmeleri üzerine Muğla Valiliği tarafından taksi şoförlerine yönelik bazı kararlar alındı. Buna göre, ticari taksi şoförlerinin il sınırları içinde kısa...

Muğla’da bazı vatandaşların ticari taksi şoförlerini şikâyet etmeleri üzerine Muğla Valiliği tarafından taksi şoförlerine yönelik bazı kararlar alındı. Buna göre, ticari taksi şoförlerinin il sınırları içinde kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınması, olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınması vs. yasaklandı.

Muğla Valiliği tarafından, ticari taksi şoförlerine yönelik gelen şikayetler doğrultusunda bazı kararlar alındı.

Buna göre;  ticari taksi şoförlerinin il sınırları içinde kısa mesafe ya da çok uzun mesafeye yolcu alınmaktan kaçınılması, olumsuz hava koşullarında veya trafiğin yoğun olduğu saatlerde yolcu alınmaktan kaçınılması, ödeme konusunda sorun çıkarılması (bozuk para olmaması ya da çok bozuk para verilmesi), özellikle yabancı turistler başta olmak üzere farklı şehirlerden gelen vatandaşların gidecekleri adresleri bilmemelerini fırsat bilerek ulaşım güzergâhını uzatarak yolculardan yüksek ücret talep edilmesi, araçların bakımsız ve /veya kirli kullanılması, araç içerisinde yüksek sesle müzik dinlenilmesi, seyir halinde iken cep telefonu ile oyun oynanması, uzun süreli yüksek sesle konuşarak yolcuların rahatsız edilmesi, araç içerisinde sigara içilmesi, uygunsuz tutum ve davranışlarda bulunulması, araçta pazarlık usulü yolcu taşınması ve alkollü iken araç kullanılması yasaklandı.

Öte yandan aksine davranan şoförler hakkında ilgililerin bildirimi halinde tespit tutanağı düzenlemeye kolluk kuvvetleri ve belediye trafik zabıtası yetkili tutularak, idari para cezası uygulanacağı bildirildi.

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.