MUĞLA’DA TMMOB 7. KADIN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

MUĞLA’DA TMMOB 7. KADIN KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
BERİTAN YÜCEL--Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen TMMOB 7. Kadın Kurultayı gerçekleştirildi. Kurultayda toplumsal cinsiyet rolleri, Türkiye’de...

BERİTAN YÜCEL--Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Muğla İl Koordinasyon Kurulu (İKK) Kadın Çalışma Grubu tarafından düzenlenen TMMOB 7. Kadın Kurultayı gerçekleştirildi. Kurultayda toplumsal cinsiyet rolleri, Türkiye’de kadın istihdamı, eşitsizlikler, mühendis kadınların eşitsizlik sorunları, cinsiyetçi iş tanımlamaları, mobing ve şiddet konuları konuşuldu.

Türkan Saylan Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mimar Görkem Acar, Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu, Dr. Öğrt. Görevlisi Çisel Ekiz Gökmen, Merve Karamanlı ve Prof. Dr. Kadriye Bakırcı konuşmacı olarak katıldı.

Kurultay’da toplumsal cinsiyet rolleri, Türkiye’de kadın istihdamı, eşitsizlikler, mühendis kadınların eşitsizlik sorunları, cinsiyetçi iş tanımlamaları, mobing ve şiddet konuları hakkında konuşmalarda bulunuldu.

TMMOB Muğla İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Mimar Görkem Acar düzenlenen kurultayda “TMMOB’un içerisindeki mimar ve mühendisler olarak mesleki anlamda yaşanılan sorunlara çözümler üretebilecek miyiz yönünden bakarsak daha kolay yol alacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 447 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.