Muğla'da Trafik

Muğla'da Trafik
Muğla Menteşe'de mesai başalama saatiyle mesai bitim saatlerinde trafiğe çıkmak ciddi problem. İşe gidenler gecikmemek için trafikte her türlü cengaverliği...

Muğla Menteşe'de mesai başalama saatiyle mesai bitim saatlerinde trafiğe çıkmak ciddi problem. İşe gidenler gecikmemek için trafikte her türlü cengaverliği yapıyorlar. Kavşaklar araba seli trafik ışıklarında bekleyenlerin oluşturduğu sıra neredeyse 20 tır uzunluğunda. Ne yollar ne kavşaklar yeterli bu çileden kurtulmaya. Bir de yol yapım, kanalizasyon ve doğalgaz kazıları bu yoğunlukla beraber trafiği felç etmekte.

Bu yoğunluğu azaltmak için herhangi bir çalışma mevcut mu?

Alternatif yollar düzenleniyor mu?

Otopark sorununu gidermek ve yolları genişletmek için ne gibi çalışmalar yapılmakta?

Bu konuya dikkat edip, özen gösteren bir il yönetimi mevcut mu?

Yoksa göz göre göre bu sorunu görmezden gelip bu sorunu daha da büyük hale sokmak mı gerekiyor.

Aslında belediye Muğla'nın neredeyse her noktasını ücretli otopark yaptı ve bu hamlenin Muğla trafiğini bir nebze azaltması bekleniyordu. Fakat hiç yararı olmamakla birlikte ücretsiz park yerlerinin hınca hınç dolmasına ve o bölgelerde trafiğin daha da artmasına sebep oldu. Neredeyse bir aylık ev kirasına tekabül eden park ücretlerine rağmen insanlar başka seçenek olmadığı için oralara park ediyorlar.

Trafiğin azalması ise neredeyse yüzde sıfır.

Peki trafik kazalarında artış ne durumda özellikle şehir merkezinde? Gözle görülür bir artış mevcut. Birebir şahit olduklarımızla bunu anlamak zor değil. Maalesef eskisinden daha fazla trafik kazası oluyor, kornalar daha fazla çalıyor, sayıp sövme oranları da artmış durumda. Hal böyleyken benim iki önerim mevcut bu konuyla alakalı.

  1. Önerim; Büyük denecek caddelere park yapılması yasaklansın. Park edenler de derhal büyükşehirlerdeki gibi araçları çekilsin ve ceza yesin. Yani yol kenarlarına park eden araçların o bölgeden çekilmesi yolların çift şeride çıkması demek böylece trafikte gözle görülür bir rahatlama olacaktır. Tabi hali hazırda o araçlar için alternatif otopark alanları oluşturulmalı.
  2. Önerim; şehir merkezini trafiğe kapatıp yan mahalle ve bölgelere inşaa edilecek otoparklar sayesinde insanların yürümeye veya bisiklet kullanımına zorlanması. Hem daha sağlıklı bir yaşam hem de stressiz kaossuz bir şehir merkezi yaratmak.

İki öneri de kendimce ürettiğim çözümler belki yapılır belki yapılamaz derecede altyapı veya diğer sebeplerden dolayı ancak. Eminim yetkililer bu önerilere alternatif daha iyi ve daha efektif çözümler üretebilir. En azından vatandaş olarak bunu bekliyorum.

Bugünlerde kör topal idare ediyoruz trafikte ama önlem elzem bir şekilde alınmazsa bir kaç yıl sonra durum daha vahim bir hal alabilir.

Bu haber toplam 882 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.